Tubulære bryst

Spørsmål

Jeg plages veldig av at puppene mine er tubulære (tror jeg det heter) og asymmetriske, og vurderer å få fikset på dem. Er ikke misfornøyd med størrelse egentlig, bare form. Kan ikke gå uten BH eller bikini uten push-up, og nekter å ha sex med lyset på. Er det mulig å få fikset på dem uten å få masse arr? Og må man legge inn implantater for å ordne på det (vil helst ikke det)? Skjønner det er vanskelig å svare på, men er det mulig å få dekt tubulære pupper, i den grad jeg har det?

Kvinne 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, og takk for spørsmålet. 


Tubulære bryst (også kalt konstrikte eller tuberøse bryst) er en tilstand der brystvevet ikke får utviklet seg normalt i puberteten trolig pga bindevevsdrag rundt kjertelvevet. Årsaken til dette er ikke kjent, og blant pasienter som kommer for brystforstørring er frekvensen inntil 5%. Tilstanden kan være på den ene siden eller begge, og det er forskjellige former for det. Tilstanden har flere karakteristika som kort avstand fra nippel til kløften under brystet, stor avstand mellom brystene, smal brystdiameter i forhold til brystkassen, lite brystvev, opprykket kløft under brystet og et forstørret og utbulende, pigmentert hud rundt nippelen. Den mildeste former rammer kun den nederste del av brystet, mens i uttalte tilfeller er også den pigmenterte huden rundt brystvorten forstørret. Det er også vanlig at det er stor sideforskjell. 


Milde grader lar seg korrigere med en brystprotese alene, mens mer uttalte forandringer krever en kombinasjon av ulike intervensjoner som kjertelplastikk, reduksjon av den pigmenterte huden (brystløft) og evt en brystprotese. En annen teknikk som i økende grad brukes er fettransplantasjon til nedre pol av brystet. 


Alvorlige grader av tubulære bryst får et tilbud gjennom det offentlige i Norge, men noen faste kriterier er vanskelige å lage for denne tilstanden. 


Når jeg ser på bildene du har sendt, tenker jeg at du har en mild grad av tubulære bryst som har affisert nedre pol, mest på hø side. Jeg vil tro at du vil falle utenfor et offentlig tilbud. 


Den enkleste måten å løse dette på er å sette inn silikonproteser begge sider. Da vil du få en rundere form uten arr, men selvfølgelig større bryst. 


Alternativet hvis du ikke ønsker større bryst, er å gjøre brystløft på hø side slik at brystet blir strammet opp og likere ve side. Da vil du få arr rundt brystvorten hø side, ned og et lite på tvers under brystet. 


Et tredje alternativ er fettransplantasjon til nedre pol begge sider. Jeg vil tro at dette må gjentas noen ganger for at du skal oppnå et tilfredsstillende resultat, og det betyr jo at du må ha fett tilgjengelig andre steder på kroppen. 


Jeg vil nok anbefale deg det første alternativet selv om du i utgangspunktet ikke ønsker større bryst, siden det vil gi minst arr og et forutsigbart resultat. 


Håper svaret kan være til hjelp. 




Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-