Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svulst på øret

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente som sliter med en stor aterom på øyre. Den er vond og ubehagelig og jeg ønsker sterk å få den fjernet. Har kontakten mange ulike typer leger men ingen vil hjelpe meg. Så jeg begynner å gir opp på hvor jeg kan finne noen som kan hjelpe meg. Har hatt denne i flere år uten å lykkes med hjelp. Kan du hjelpe meg?

Kvinne 22
Svar

Hei, og takk for svar!


Aterom er en talgcyste som ikke får tømt seg og vokser etter hvert som det produseres mer talg. Vanligvis blir de infiserte, og det blir en stor byll som enten sprekker av seg selv eller må skjæres opp. Et alternativ er selvfølgelig at dette er en annen svulst, og dette bør nok utelukkes før den eventuelt fjernes. 


Ateromer har tendens til å komme tilbake dersom ikke selve kapselen blir med når den skjæres ut. Hos deg vil det også bli et stort hudoverskudd siden det har vært en stor tumor i øreflippen. Derfor er det nok lurt å ta bort en hel kile av øreflippen. 


Svulster av usikkert opphav fjernes av alle kirurger, men det spesielle her er å få øreflippen til å bli normal etter en slik fjerning. Jeg ville nok forsøkt å få fastlegen til å henvise deg videre til den nærmeste Øre-nese-hals avdelingen eller Plastikkirurgiske avdelingen hvis dere er usikre på hva dette er for noe. En privatklinikk kan selvsagt også hjelpe deg, men da må du altså betale for dette selv. 


Håper svaret kan være til hjelp.