Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Varierende blodtrykk, tidvis løs avføring, er under utredning

Spørsmål

Har en mann som har hatt noen merkelige anfall, der han får høyt BT, dvs ca 150/100 og puls på rundt 100, han kaldsvetter, blir kald perifert og har ofte skjelvinger i kroppen samtidig. Han blir ofte urolig i magen i tillegg og kan få løs avføring. Fra før av har han en liten lekkasje i hjertet; men blir forsåvidt regnet som hjertefrisk i og med at klaffen gjør jobben sin. Går hvert 2.år på ecco-us. Vi har siste måneden gått inn og ut av legevakt og sykehus. Det ble påvist høyt BT under en døgnregistrering av BT. Av denne grunn begynte han på Candesartan 16mg, noe han tok i 2 dager. Men etter dette har han hatt lavt BT. Er selv sykepleier og lurer veldig på hva dette kan være. Symptomene han har følger et slags mønster, men at BT skulle bli såpass lavt nå er merkelig. BT ligger nå på ca 100/60 på det jevne og har gjort det i ca 1 uke. Han er under utredning nå, men fastlegen har vært borte i en ukes tid og ting går veldig seint...lurer derfor på om at du har noen kloke råd?

Kvinne 45
Svar

Hei.


Jeg forstår godt at du spør og gjerne ønsker svar før utredningen er gjennomført, men da må jeg beklage og si at det går nok ikke an. Det er nettopp derfor personer med uklare helseplager må utredes, -fordi en ikke klarer å tolke symptomene uten videre og uten nødvendige utredninger.

Du spør om kloke råd her. Jeg vil ihvertfall informere deg om at legevakten, som du forteller at dere har brukt noen ganger, ikke er ideelt sted for dette. Det er stort sett bare en "grovsorterings-sentral", og de utreder ikke slike komplekse og uklare tilfeller som dette. Utredningen her bør styres fra fastlegen, så hold regelmessig kontakt med fastlegen videre. 

En kan kanskje tenke i retning av stoffskiftesykdom her, så sørg for at stoffskiftet hans er kontrollert. Sykdom i binyrenes kan også være noe å tenke på.

Jeg beklager at jeg ikke kan hjelpe deg noe mere her, men dette er ikke noe som en kan bidra med så mye med, i form av spørsmål og svar over internett.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-