Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uvel, kvalm, hodepine og ansiktskløe

Spørsmål

Hei har over noen uker nå vært uvel , lite energi falmet i blikk noen dager kvalm , hodepine og nå de siste dager fått kløe i ansiktet Men ingen utslett

Mann 46
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg vet ikke helt hva du da ønsker informasjon om. Jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og å gi deg noen råd, og håper det er greit.


Det å være "uvel"er noe man kan bli av omtrent hva som helst, fra alvorlig sykdom til kjedsomhet eller stress, for å ta tilfeldige eksempler. Det er med andre ord et helt uspesifikt symptom, som ikke sier noe som helst om bakenforliggende årsak. Det samme gjelder det å ha lite energi. Kvalme kan også ha mange slags årsaker. Sykdom i mage-tarmsystemet kan gi kvalme, men en lang rekke andre generelle kroppslige sykdommer kan også gi kvalme. Derfor er vi like langt der også, her gir symptomet oss ingen holdepunkter for hva årsaken kan være. Hodepine er også et slikt uspesifikt symptom. Det er særdeles vanlig, faktisk har flertallet av alle mennesker hodepine nå og da. I det aller fleste tilfeller skyldes ikke hodepine alvorlig sykdom, men alminnelige og ufarlige ting som f.eks. stramme nakkemuskler, stress, lite søvn og slike ting.

Kløe i ansiktet uten utslett tyder mest på tørr hud, og ihvertfall vet jeg ikke om noen sykdom som har ansiktskløe uten utslett, som symptom. 


Med andre ord er det dessverre helt umulig å si noe som helst konkret om hva disse plagene dine skyldes, her over internett og uten å kunne samtale nærmere om dette for å kartlegge det. 


Siden du imidlertid ikke føler deg helt frisk, og det allerede har vart noen uker, så synes jeg at du skal gå til fastlegen din for å få sjekket om dette kan skyldes sykdom. Legen vil da undersøke deg og snakke med deg, for å komme nærmere en forklaring.

Hvis det da er slik at du har en sykdom som årsak til dette, vil det også være mulig å si noe om hvordan du kan bli bedre, og om du trenger noen behandling av noe slag osv, hvilket naturligvis avhenger fullstendig av hvilken eventuell sykdom du har.


Beklager at det ikke lar seg gjøre å være mer konkret enn dette, men slik er det med slike uspesifikke symptomer som du har, siden de kan skyldes "alt eller ingenting". Jeg ønsker deg lykke til.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-