Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ung kvinne med trykkende smerte i brystet

Spørsmål

Hei, jeg har siden januar vært forkjølet med sår hals. Jeg får sår hals noen dager hver uke. Det går over etter noen dager, og jeg har tett eller rennende nese nesten konstant. Jeg har den siste tiden kjent smerte i brystet. Jeg trodde først jeg var allergisk mot rommet jeg bor i ettersom jeg hadde veldig tung pust, klødde i øyne, tett/ rennende nese osv. Men har testet meg og er ikke allergisk mot sopp eller støv/midd. Jeg har også testet meg for koronaviruset ettersom jeg hadde tung pust og sår hals og har vært i utlandet. Testen var negativt og allmenntilstanden min er fin nå. Er kun brystet jeg sliter med. Det har blitt verre de siste 3 ukene. Dette begynte før koronatider. Det er trykkende og vondt. I starten var det kun tung pust, men nå er det mer lett vondt konstant midt i brystet. Jeg lurer virkelig på hva dette kan være. Eller om det i det hele tatt er noe. Når jeg trener blir det vondere og mer tilstede. Har ikke feber, ikke hoste eller hodepine. Er ikke stresset og har ikke angst.

Kvinne 26
Svar

Hei.


Du er altså en ung og sannsynligvis forøvrig frisk kvinne på 26 år, som i et par måneder har hatt mange perioder med forkjølelse og sår hals. Det har vart noen dager av gangen, forteller du, og da har dette ganske så sannsynlig vært vanlige virusinfeksjoner / forkjølelser, slik vi alle får en del av, noen år flere og andre år færre. I tillegg har du hatt konstant tett nese, og nå de siste 3 ukene en slags konstant og trykkende smerte midt i brystet, som blir vondere når du trener. Du har ikke andre infeksjonstegn nå, slik som feber, hoste eller hodepine. Jeg tenker at den mest sannsynlige forklaringen på dette er muskulære plager, evt ubevisste spenninger i brystkassen. Slike kan en få selv av å gå å kjenne på smerter en ikke vet årsaken til, altså en slags ond sirkel. I tillegg har du sikkert hatt en del luftveisinfeksjoner i løpet av vinteren, høres det ut som. 


Dette kan jeg naturligvis ikke fastslå uten å undersøke deg, så dette er mer hva jeg synes dette mest sannsynlig høres ut som, ut fra din beskrivelse og din unge alder.

For hadde du vært vesentlig eldre, så vil en trykkende smerte som blir verre ved anstrengelse, gi mistanke om hjertekrampe / angina pectoris. Men det skjer i praksis ikke i din aldersgruppe. En annen ting en kan tenke på, er astma. 


Jeg tenker at sannsynligheten for at du skulle ha noen alvorlig sykdom, er usedvanlig liten, og vil derfor anbefale deg å trygt se dette an, siden det er smittemessig svært viktig i disse coronatider å ikke oppsøke legekontorer med mindre det er helt påtrengende nødvendig.


Ha det bra.