Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uklart sykdomsbilde, legen finner ingen sykdom

Spørsmål

Viser til symptomer beskrevet i forrige spørsmål. Vil legge til at magesmerter og feber oppstod helt samtidig, fra en dag til en annen (26.mai). Derfor har jeg sett dem i sammenheng. Dagen før var jeg helt frisk. Feber kommer opp i 38 minst én gang hver dag, som oftest på kveld eller om jeg anstrenger meg litt. Ellers lavgradig (37.3-37.8). Andre symptomer som plager meg: - Følelse av å ikke klare holde høyre øye helt oppe (men synes ikke) - Litt vondt i høyre øre, litt dott - Litt vondt i hals, høyre side - Litt vondt i stemme siste dager Dette var fremtredende noen uker, så nesten borte en del uker, nå tilbake igjen Lege så ingen rødhet, men noe han kalte "spent trommehinne" ved undersøkelse i juli. - tørrhoste 3 mnd (men ikke forkjølet). kommer og går litt - Følelse av å få lite luft, kommer og går - Hjertebank og andpusten av lite, f.eks ta en dusj eller gå opp trapp eller gå tur på flat vei. Dette har tiltatt siste uken Blodprøver med røde og hvite blodceller og diff. tatt, normale funn Blodprøver ANA tatt, normal Blodprøve tsh tatt Har nå tatt røntgen av lunger, normalt Fra før ct abdomen uten funn Koloskopi uten funn Lege har kjent på lymfeknuter Det jeg lurer på er om noe av dette tyder på kreft? Jeg er veldig redd for det siden jeg har vært syk 3 måneder. Har aldri før hatt helseangst (eller angst). Klarer ikke tenke på noe annet og blir ekstremt redd Kan det være én lang virus som gir så forskjellige uttrykk? Eller kan jeg ha flere virusinfeksjoner på en gang?

Mann 44
Svar

Hei igjen.


Du er særdeles grundig undersøkt, og en har ikke funnet tegn til kreft hos deg. I tillegg så gir ikke dine symptomer mistanke om kreft. Så akkurat den bekymringen ville jeg ha lagt fra meg, om jeg var deg.

Jeg ser imidlertid at du har symptomer fra luftveiene i form av tørrhoste og følelse av å få for lite luft, og du har redusert fysisk yteevne. Og jeg kan ikke se at du har fått foretatt spirometri ("pusteprøve") for å få utredet om du kan ha astma. Det synes jeg du bør gjøre, med de symptomer du beskriver. Det får du gjort hos fastlegen din. 


Videre så er det klart mulig at dette kan dreie seg om flere tilfeldige virusinfeksjoner etterhverandre, slik at det kan fortone seg som en sammenhengende sykdomsperiode. Det er ikke så uvanlig. 


Når det gjelder magen din, så ser jeg at du har fått påvist gallestein, og det er igrunnen det eneste unormale en har funnet ifra magen din. Så det er jo ingen utenkelighet at det kan ha vært forklaringen på mageplagene dine, -ihvertfall i fravær av andre gode forklaringer. Drøft den muligheten med fastlegen din.


Jeg håper at informasjonen og rådene her kan være til nytte for deg, og at du blir kvitt dine plager, og ønsker deg lykke til.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-