Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ubehag langs brystbeinet.

Spørsmål

Jeg kjenner noen ganger om dagen ubehag langs brystbenet. Det kjennes som noe utvider seg, for så å trekke seg sammen igjen, følger ikke smerte med. Jeg spiser normal, sunn mat og har ingen problem med å fordøye den., men periodevis treg mage. Jeg har kjent på dette et par mndr og tatt det opp med min fastlege.Hun har antydet refluks, men jeg kjenner ingen antydning til halsbrann eller sure oppstøt. Lurer på om dette stemmer eller om det kan være noe annet, og ev. noe som kan undersøkes mer eller behandles.

Kvinne 65
Svar

Hei.


Det er ingen umulighet, det din lege har antydet om at dette kan skyldes reflux, men jeg er enig med deg i at det at du ikke har halsbrann eller sure oppstøt taler imot dette. Hvis du hadde testet syredempende medisiner og de fungerte, ville det i noen grad bekrefte en slik teori. Du kan evt kjøpe reseptfrie magemedisiner, f.eks. Pepcid eller Zantac og teste ut dette, om du vil.

Men ubehag i brystet, under brystbeinet, hos et menneske på din alder, er naturligvis også noe som bør bringe tankene over på mulig hjertesykdom, f.eks. en noe utypisk angina / hjertekrampe. Vi vet også at kvinner kan ha atypiske symptomer ved coronar hjertesykdom. ("Tette blodårer til hjertet") Hjertesykdom vil være spesielt sannsynlig om du merker at fysisk aktivitet utløser dette, og at det forsvinner når du tar det med ro igjen. Hvis du merker dette, er sannsynligheten for angina pectoris ikke liten. Uansett ville jeg nok diskutert denne muligheten med din lege ved et fornyet legebesøk nå, om jeg var deg.

Vi kan også tenke oss at plagene fra brystbeinet har med brystkasse å gjøre, dvs muskler/sener/ledd, det er en annen mulighet.

Jeg håper at svaret kan være til nytte for deg. Lykke til.