Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ubehag i hodet, kvalme, svimmelhet.

Spørsmål

Jeg kjente et ubehag i hodet et kort øyeblikk på mandag. Ble kvalm og svimmel. Lå mye både tirsdag, onsdag og litt i dag. Er veldig sliten, svimmel og kvalm. Diare. Varm og svett. Klarer å spise og beholde maten. Ingen hodepine. Maven føles veldig oppblåst, stor og kvalm. Tror ikke dette er symptomer på corona? Min søster har vært her hos meg en uke, dro hjem mandag og hun har ikke blitt syk. Vi har spist mye ute i uka som var, og ikke spist det samme. Vi har vært på spa, og ikke i de samme bassengene (hun var ikke i boblebadet) Har hostet jevnt de 4 siste årene, tror det er stress og allergi. Vært veldig ofte sliten de siste årene men ikke så akkutt som dette.

Kvinne 54
Svar

Hei.


Du hadde et korvarig engangstilfelle av ubehag i hodet for noen dager siden. Det behøver ikke å ha hatt noen som helst årsak, og slike forbigående engangstilfeller av "et eller annet" vil tilnærmet aldri skyldes sykdom, ihvertfall ikke alvorlig sykdom, så det kan du trygt legge bak deg.

Videre var du kvalm, svimmel og sliten i noen dager, og du lå mye av den grunn. Du skriver at du ikke tror at dette er symptomer på coronasykdom, og det tror absolutt ikke jeg heller.

I store deler av Norge har det vært ekstremt varmt, -kan det ha vært en årsak? 

Magen din har vært stor og oppblåst, og dette kombinert med kvalme kan kanskje bety at du har hatt en mageinfeksjon, eventuelt en lett matforgiftning, men det vil vanligvis gi oppkast og/eller diare i tillegg.

Dersom dette nå har gått over, så trenger du naturligvis ikke å finne noen sikker forklaring på hva det har vært, men hvis det mot formodning vedvarer eller har blitt verre, så er det naturlig å oppsøke fastlegen for å bli undersøkt.

Jeg håper at det er over nå, og ønsker deg en fin sommer. Ha det bra.