Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Systemisk utredning!

Spørsmål

Jeg har i lengere tid slitt med problemer i lyskeregionen og har fått diagnotisert Gilmores Groin, men har vært hos ulike leger og det kan virke som problemet kan skyldes noe annet. Jeg har smerter på innsiden av begge lårene og det kan føles noe hovent, smertene blir ofte verre om jeg spiller fotball eller ulike typer former for sprint trening. Det virker allikevel ikke å hjelpe noe særlig med tøying og fysiologisk opptrening som jeg blir anbefalt av fysioterapeuter. Har etter en periode med inaktivitet som også gå noe symptomer på diabetes, forbedret min helse noe ved å være mer fysisk aktiv og sluttet med blant annet snus og mindre øl. Har også hatt flere herpes utbrudd rundt munnen som gjør at jeg mistenker et litt svakt immunforsvar. For rundt 10-11år siden hadde jeg et feberutbrudd hvor jeg fikk skrevet ut penicillin, som jeg gikk på i rundt 3 uker, som jeg tror kan ha svekket mitt immunforsvar noe. Dette skyldtes et utbrudd av vannkopper som jeg hadde lignende symptomer på igjen i februar måned. Merker også smerter i pungen, som gjør at jeg mistenker det kan være noe utslipp av bakterier fra tennene som gir problemer i urinveisatskillelsen. Mistenker også utslipp av bpa, som følge av flere kompositt fyllinger. Har også koblet lyskeproblemene mot bruk av trange bukser og claudicatius(diabetes, nikotin, dårlig livsstil). Problemene hemmer meg særlig innen idrett, og for en forståsegpåer kan det virke som om jeg bør legge på meg mere muskler, men for min del er det viktigere å forbedre restitusjonen og få en bedre blodsirkulasjon. "Hevelsen" svekker blant annet hurtigheten og utholdenheten, var både mer utholden og hurtigere før feberutbruddet. Det føles mer som om det er problemer med sener og musklaturen, og mindre problemer med ren muskelkraft, som antagelig ville være enklere å forbedre om kroppen var 100% frisk. For øyeblikket merker jeg noe smerter i jekslene og i lyskeregionen.

Mann 30
Svar

Hei!


Her var det mange symptomer som jeg ikke klarer å se at skal ha en umiddelbar sammenheng. Jeg er enig i at gjentatte episoder med reaktivering av latent virus, slik som herpes simplex, samt reaktivering av varicella zoster (vannkoppevirus), i noen tilfeller kan assosieres med redusert immunforsvar.

Gilmore´s groin er en vanskelig diagnose å stille, og oppleves som kontroversiell som sådann. Best kunnskap om denne tilstanden, og om det finnes ytterligere effektiv behandling, tror jeg faktisk du vil få ved å oppsøke en kirurg som driver mye med brokkirurgi, da denne tilsanden mistenkes å kunne oppstå som følge av svekkelse i nedre deler av seneplaten til bukmuskulaturen.


Av alle de andre symptomene du lister opp, må jeg nesten anbefale deg å diskutere med din fastlege om det kunne være lurt å bli henvist til en revmatolog for å få avklart om det foreligger en eller annen form for systemisk tilstand. Disse kan i noen tilfeller gi opphav til symptomer og plager fra en rekke ulike organsystem.


Lykke til!syor