Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhetsanfall som ingen lege finner ut av

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 69, og opplever at jeg er i god form. Dette til tross for at jeg har atrieflimmer som medisinere(Flecainid 200mg pr. dag, og at jeg har høyt blodtrykk (Atacand pluss 16mg). Jeg er aktiv turgåer med min hund. I de siste tre årene har jeg hatt voldsomme svimmelhetsanfall med ulike mellomrom. Alt fra annehver dag, til uker og måneder mellom anfallene, som tilsynelatende drar meg mot venstre. Jeg kan ikke stå, m.a.o jeg faller. Anfallene varer i ca.1/2 time, og jeg føler at hode "koker" i et par timer etterpå. I går endte jeg liggende i en myr med min engstelige hund ved siden. Jeg har vært i MR for 1 år siden, hos øre nese hals spes., og hos nevrolog. Ingen funn. Men noe er galt, min dyktige, kjekke primær lege har sendt meg til alt som kan tenkes, men har gitt opp nå tror jeg. Jeg trenger litt nytenkning, hadde folk sett meg i myra i går, ville de opplevd en overstadig beruset person som hverken kunne stå på knærne eller beina. Jeg er svimmel også når jeg ligger nede.

Kvinne 69
Svar

Hei.


Det er ikke lett å skulle si noe om mulige årsaker, når alle legene og spesialistene du har vært til, hittil ikke har funnet noe å sette fingeren på. Men jeg kan tenke litt høyt om dette:


1) To av medisinene du bruker kan gi svimmelhet; Flecainid og Atacand.

2) Du har atrieflimmer, og Flecainid skal forebygge flimmeranfall, og gjør det nok også. Men det er lite her i verden som er 100%, så det er vel ingen utenkelighet at du kan ha hatt forbigående anfall av flimmer, ved dine svimmelhetsanfall. 

3) TIA / drypp? Du bruker den "blodfortynnende" medisinen Pradaxa, som skal forhindre at det danner seg propper som følge av atrieflimmer. Den har også god effekt mot dette, men det er allikevel en hypotese og teoretisk mulighet. Det at nevrolog ikke finner noe når du blir undersøkt, og at det ikke vises noe på MR av hjernen, kan forøvrig stemme med dette, for TIA/drypp gir ingen varige endringer hverken i funksjon eller på bilder av hjernen, for det kjennetegnes ved midlertidig og forbigående nedsatt sirkulasjon i hjernen.

4) Forstyrrelser i balanseorganet i innerøret? Dette er teoretisk mulig, men det er jo ting ØNH-legen antagelig har tatt stilling til, og du sier jo at det kom ingen konklusjon fra ØNH-legen.


Jeg synes du kan diskutere disse mulighetene med fastlegen din, og samtidig synes jeg du skal spørre fastlegen om nevrolog og ØNH-lege har kommet med forslag til mulige forklaringer på svimmelheten din i epikrisene som de har skrevet til fastlegen, for det er mulig at det foreligger uttalelser om dette, uten at det dog har kommet til noen endelig diagnose. Og det vil kunne være til nytte for deg, å få rede på slike ting.


Jeg håper at svaret kan være til nytte, og håper at du finner løsninger på dette.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-