Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stikking, rykninger og ubehag i muskler i hele kroppen

Spørsmål

Jeg har stikkinger og rykkinger i muskler, være seg armer ben rygg msge etc. Hva kan det være?

Mann 68
Svar

Hei,


Dette høres veldig ubehagelig ut, og jeg forstår godt at du lurer på hva som skjer med deg. Fordi jeg ikke vet noe annet om deg, om du har andre sykdommer, har hatt noen inngrep eller andre prosedyrer, har vært ute og reist, om du drikker alkohol, røyker, har andre symptomer osv osv, så blir dette et veldig generelt svar. 


Når man leser om denne type symptomer, så vil vi som leger prøve å tenke kategorisk. Hva kan gi disse type symptomene og hvilke kategorier må vi tenke på? 

Muskelspasmer og ubehag kan skyldes metabolske problemer, for eksempel salt, kalium eller kalsium nivå i blodet ditt, det kan skyldes det vi kaller sentralnervetilstander som prosesser i hjernen eller ryggmargen, det kan skyldes infeksiøse sykdommer, en underliggende kreftsykdom, nevrologiske sykdommer, endokrine sykdommer som diabetes osv. Listen er med andre ord så lang, og jeg har ikke noen informasjon som gjør at jeg kan si noe uten at det bare er ren spekulasjon, så jeg mener at du må gå til fastlegen din og diskutere med henne-ham for å se hva dette skyldes. Du trenger en gjennomgang av symptomene dine, hvor lenge de har vart, om noe gjør det bedre eller verre, en generell gjennomgang av risikofaktorer for forskjellige tilstander, informasjon om reiser, diett, røyking, alkoholbruk, andre symptomer som feks vekttap e.l., evt medisiner eller urter du bruker som kan gi deg nyre eller leverproblemer osv. I tillegg trenger du en god undersøkelse, og noen blodprøver til å begynne med. 


Jeg håper du og legen din kommer til bunns i hva det er som gjør dette slik at du kan behandles for det og føle deg bedre snart. 


Lykke til!


Mvh,


Nina Bryhn, MD

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-