Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slim i øvre luftveier

Spørsmål

Plages med slim i øvre luftveier , men ingen hoste, så hva kan dette være?

Mann 71
Svar

Hei.


Det var dessverre litt lite informasjon her til å kunne gi deg et konkret og fyldestgjørende svar. For eksempel hadde det vært viktig å vite om dette akkurat har oppstått, eller om det noe du er jevnlig plaget med over tid. Det jeg imidlertid kan si om dette, rent generelt og statistisk, er at det mest sannsynlige er at du kanskje kan ha en lett luftveisinfeksjon. Det gjelder spesielt om det er nyoppstått. Hvis det derimot er noe du har vært plaget med i lang tid, så kan vi tenke i retning av allergier. Vi kan også tenke i retning av sykdommer og tilstander baki nese og svelg som for eksempel polypper, skjev neseskillevegg m.v.

Lungesykdommer som for eksempel astma er en annen mulighet.

Siden du er i en alder hvor alvorlig sykdom inklusiv kreft oppstår stadig hyppigere med økende alder, så er det også verd å nevne at ondartet sykdom bør utelukkes, siden det er teoretisk mulig.

Siden det finnes så mange mulige forklaringer som du ser, så er mitt klare råd til deg å oppsøke fastlege for dette, for å finne årsaken, og ikke minst for å utelukke alvorlig sykdom.

Lykke til.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-