Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Redd for at jeg kan være gravid

Spørsmål

Jente 17år. Hei har hatt veldig mye hodepine i det siste og magen har hatt litt smerter. Når jeg trekker inn magen gjør det vondt og er ubehagelig. Litt kvalme iblant, men ikke mye. Synes også at jeg har blitt litt mer chubby i det siste. Går bare på p-piller og har en fast kjæreste. Jeg er bare redd for å være gravid og derfor må jeg bare spørre noen.

Kvinne 17
Svar

Hei.


Hvis du er redd for å være gravid, er det eneste fornuftige du kan gjøre å ta en graviditetstest. De kan du kjøpe på apoteket. Siden du er bekymret for det, synes jeg virkelig du skal gjøre det, for da slipper du å tenke mer på det.

Det er forøvrig svært lite sannsynlig at du er det, siden du bruker P-piller, men ta en test for å slippe å bekymre deg mer.


Dersom du ikke er gravid, så sitter vi følgelig igjen med en situasjon hvor du har hodepine og tidvise magesmerter.

Det kan i utgangspunktet skyldes omtrent "alt eller ingenting". Begge deler er svært vanlig, og det skyldes som hovedregel ikke alvorlig sykdom, spesielt ikke hos unge mennesker som deg. 

Dersom det ikke gir seg, hvilket slike ting oftest gjør hos ellers unge og friske mennesker, kan du vurdere å få en vurdering av fastlegen din, for å finne ut om det har noen årsak. Det lar seg ikke gjøre å si noe om årsaken til dette over nettet, uten å undersøke deg og samtale nærmere med deg. 

Håper informasjonen kan være til nytte. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-