Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Plager fra forskjellige deler av kroppen: Henger neppe sammen

Spørsmål

Hei! Jeg har noen plager jeg har hatt i ca. 10 år. Etter flere legebesøk den gangen konstaterte de prostatitt, men det er jeg blitt usikker på om det er. Symtomer idag; 1) Ubehag rundt endetarm/scrotum. Når jeg sitter er det som om å sitte på en hard muskel. Kjenner aktivitet/murring. Av og til kjennes det rundt endetarmsåpning. Noen ganger føles det som om det er i lymfesytemet eller kjertler rundt endetarmsåpning. 2) Har som regel bløt avføring og huden rundt endetarmsåpningen virker irritert og fremstår som noe rød. (eksem?) 3) Jeg har fått konstatert lichen planus i munnhulen. 4) Øresus 5) Redusert potens. For meg virker det som om det er en ubalanse i kroppen hvor mye energi går til bekkenområdet. Når det er kaldt fryser jeg lett og blir veldig lett kald på fingrene. Nesten som om at det er noen med fordøyelsen. Avhengig av hva jeg spiser&drikker kan formen være forskjellig. På litt dårlige dager kan jeg føle meg litt "fyllesyk" med "tungt" hode og spenningshodepine. Er ellers i rimelig god form og trener regelmessig. Trening virker ofte positivt, som om jeg får "renset" kroppen. Noen ide om hva det kan være?

Mann 55
Svar

Hei.


Du beskriver her flere plager fra forskjellige deler av kroppen og forskjellige organsystemer, og det er vanskelig å tenke seg at alle disse nødvendigvis skulle henge sammen eller ha ett stk bakenforliggende forklaring, eller at der finnes en-1-diagnose som gir alle disse plagene. 

Tilfeldig eksempel: Der finnes neppe noen tenkbar felles forklaring / diagnose på f.eks. øresus og hudforandringer rundt anus.


Jeg tror derfor at dine plager må utredes og behandles stort sett hver for seg, via fastlegen, selv om fastlegen også naturligvis vil gjøre en alminnelig sjekk av deg med blodprøver osv, for å se om der finnes tegn til noen uoppdaget bakenforliggende sykdom eller diagnose.


Dine plager fra endetarm/scrotum kan godt skyldes kronisk prostatitt, det kan arte seg slik, og jeg ser ihvertfall ikke noe i det du skriver her, som tilsier at det ikke er korrekt diagnose.


Din bløte avføring kan føre til hudforandringer rundt endetarmsåpningen. Du bør sjekkes mhp om du har noen tarmsykdom som fører til din bløte avføring. En blodprøve for å se etter cøliaki er på sin plass, samt evt laktoseintoleranse, avføringsprøver mhp betennelsessykdommer i tarmen m.m.


Hudforandringene rundt anus bør behandles med god hudpleie, kun intimsåpe, fuktighetskremer og sannsynligvis kortisonholdige kremer i perioder hvor det er mer irritert og rødt. Du kan godt starte med å forsøke Hydrokortisonkrem da.


Redusert potens: Dette bør du ha en grundig samtale med fastlegen om, for å kartlegge årsaker, spesielt om det er psykologisk (absolutt vanligst) eller om det har fysiske årsaker. Det er viktig for legen i den sammenheng, å kartlegge om det er mangel på lyst, eller problemer med ereksjon.


Jeg håper mine råd og innspill her kan være til nytte for deg, og ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-