Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Overhodet ingen mistanke om kreft

Spørsmål

Hei! Jeg har mange diffuse symptomer og da jeg googlet de så jeg at alle kan være et symptom på kreft. Jeg har hemoroider som ikke forsvinner, har prøvd forskjellige kremer og stikkpiller (sheriprokt, alcosanal), hatt de lenge. Tidligere hjalp kremer, men nå gjør ikke det. Har 3 graviditeter bak meg, og så vidt jeg vet kom hemoroidene da. Drikker mye vann og spiser grovt brød. Har også en vond skulder (venstre), får ekstra vondt hvis jeg ligger på den. Kjenner ikke smerte når skulderen er i ro, men når jeg skal løfte noe. Har lest at skuldersmerter kan være et tegn på kreft. Hvilke type smerte er det da snakk om i skulder, evnt andre ting? Har også på det høyre øye en svart skygge/forstyrrelse som gjør det vanskelig å lese hvis jeg dekker det andre øyet. En slags skygge/uklarhet som forstyrrer for bokstavene. Merker det ikke til vanlig, da kompensere nok det andre øyet for problemet. Bruker ikke briller. Litt informasjon om meg kvinne, 32 år, normalvekt, røyker ikke, veldig måteholden med alkohol, bruker ingen medisiner fast, ingen kjente sykdommer, god matlyst.

Kvinne 32
Svar

Hei.


Det er absolutt ingen som helst mistanke om kreft i det du forteller om her. Årsaken til at du har begynt å tenke på kreft, ligger nok i dette med at du har googlet symptomer, for da blir det ofte slik at "som en roper i skogen, får en svar". Hvis en f.eks. googler hodepine, noe de fleste av oss har av og til, så kan en fort "finne ut" at det kan skyldes hjernesvulst, og tenke at det er korrekt diagnose. Men de faktiske forhold er at av alle tenkelige årsaker til hodepine, så er hjernesvulst blant de minst sannsynlige.


Så til dine symptomer:

1) Du har hemoroider. Det er ikke et tegn på kreft i det hele tatt.

2) Vond skulder: Det er svært vanlig, og skyldes i de fleste tilfeller lokale og ufarlige årsaker i skulderen som for eksempel betennelser i sener eller slimposer. Det at det er ekstra vondt når du ligger på den og skal løfte noe, betyr at det er nettopp et eller annet lokalt i skulderen din, og ikke noe annet, og fremfor alt ikke kreft. I det hele tatt er ikke smerter i skulderen et symptom på kreft generelt, slik du har lest. Det du har lest om dette, har jeg aldri hørt om og det er feil. Jeg vil gjerne minne deg på at på nettet finner du ufiltrert "informasjon" om hva som helst, og hvem som helst kan skrive et eller annet og legge det ut på en nettside, og eventuelt presentere det som sannheter. Legen din kan forøvrig finne ut hva årsaken til skulderplagene dine er, evt gi deg betennelsesdempende medisiner eller annet, om du ønsker det.

3) En skygge for det ene øyet: Dette er på ingen måte heller noe tegn på kreft. Du kan få legen din til å hjelpe deg med å finne ut hva dette er også. En svært vanlig årsak er ufarlige uklarheter i glasslegemet i øyet, som hverken kan eller skal behandles, såkalte "floaters" eller mouches volantes.


Alt i alt: Det finnes ingen som helst grunn til å tenke på kreft her.

Håper det var grei informasjon. Ha det bra.