Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ømhet på venstre side av nesen. Ingen leger finner noen forklaring.

Spørsmål

Hei. Har noen problemer jeg er interessert i få ett svar på. Sliter med veldig ømhet på høyre side av nesen. Fra ca midt på opp mot øyner. Har ikke dårlig syn, nylig sjekket og bruker ikke briller. Heller ikke bihulene da jeg nylig tok CT av den og visste normale funn. Vedvarende i flere måneder. Føler ett slags trykk i hodet og uten hodepine. Hatt pollenallergi for sånn ca 20 år siden. Men ikke plaget med det siden. Kan ikke gjøre grimaser og lignende på den siden av nesen da det er helt stramt der. Ønh legen og fysioterapeut kunne ikke gi forklaring på det. Kan kjenne det når jeg beveger høyre tommel og strammer kroppen f. Eks. Slitt i fire måneder med svimmelhet. Først i anfall, alle ganger den første tiden i sittende stilling med hodet bøyd frem. Så roet det seg noe, men det kom igjen og har vart mer eller mindre konstant i tre måneder nå. Kjennes på en måte ut som det kommer nå fra kroppen fremfor hodet om det er en forståelig beskrivelse. Kan fremprovosere det ved å stramme kroppen, bevege armer, danse, gå tur m.m. Gir seg i basseng, kjøre bil og det. * Aktuelle undersøkelser har vært nevrolog. Uten funn, ei heller med CT og kontrast av hodet. * Fysioterapeut. Uten bedring. 12-13 ganger. Bergens mest anerkjente kiropraktor og nakke spesialist sa det ikke kom fra nakken. Selv om jeg er litt stiv, men var ikke det når det begynte. Ei heller smerter eller hodepine. * Ønh hals. Antok det ikke var fra øret. Ingen utslag på videobriller på øyne. * Full hjertesjekk. Med EKG, sykkeltest og ultralyd. Det visste ingenting utenom noen treg impulser på venstre side. Men ikke noe farlig sa de. * Blodprøver viser noe forhøyet leververdier. Og jern nivå er ørlite høyt. Ellers fine prøver. Blodtrykk og puls har vært normalt. * Hørsel og syn er fin. Begge er testet. * Og gått gjennom den psykologiske biten. I tilfelle det skulle være det. Men psykolog ser på det som lite trolig det er det. Plaget med rygg nedre og evigvarende senebetennelse under armhulen før det skjedd

Mann 36
Svar

Hei og takk for interessant spørsmål.


Du har heller uforståelige symptomer, som en ikke hittil har funnet noen forklaring på, med svært omfattende og grundige undersøkelser og utredninger. Såvidt jeg kan se, er du utredet med alle de relevante undersøkelser jeg ville ha foreslått her, om ikke du allerede har gjort det. Problemet blir da imidlertid at det blir veldig vanskelig for meg å skulle komme opp med nye forslag til diagnoser eller utredninger, for jeg vet ikke hva det skulle være. Det måtte evt være tannlege, for å utelukke at det har med tannrøtter eller annen tannproblematikk, i overkjeven.

Symptomene i seg selv er jo heller ikke typiske for noen kjent sykdom, så det ringer heller ingen bjelle hos meg i forhold til mulige diagnoser.


Jeg forstår imidlertid veldig godt at du ønsker et svar på dette, men må også legge til at om du vil, kan du i det minste trygt si til deg selv at det er stor sannsynlighet for at du ikke har noen påvisbar sykdom, hvilket naturligvis er veldig bra, selv om dette sikkert er plagsomt. Det er under enhver omstendighet bedre å ikke ha en sykdom, enn å ha en sykdom. 

Det finnes i det hele tatt en lang rekke ting vi kan oppleve og kjenne fra kroppen, som ikke leger kan gi eksakte forklaringer på, det er velkjent. Det betyr at det ikke alltid er slik at dersom man bare blir grundig nok undersøkt, så vil en til slutt finne forklaringen på et eller annet man kjenner, og det er jo viktig for deg å vite, så ikke du tenker at det kanskje finnes en eller annen relevant undersøkelse eller spesialist som kunne ha gitt deg fasiten på dette, for det er deg kanskje ikke.


Jeg forstår godt ditt håp om at vi kanskje kunne kommet med kloke og kreative innspill til mulige diagnoser og nye undersøkelser her, men det kan jeg faktisk ikke, og beklager dette.


Det eneste jeg kanskje kan foreslå, er en second opinion hos en annen almenlege. Det hender at nye øyne ser ting på ny måte, ser noe som er oversett hittil, tolker et eller annet funn anderledes, og på den måten kan en noen ganger komme videre i vanskelige utredningstilfeller som dette. Siden du har forsøkt "alt annet", så tenker jeg at dersom du skulle gjøre noe ytterligere nå, så ville det nok være det jeg hadde gjort om jeg var deg. En slik second opinion kan ordnes ifra fastlegen din, som har rutiner og prosedyrer for slike second opinion-henvisninger. Legen din er sikkert enig i at det kan være nyttig i dette tilfelle.


Jeg beklager at jeg ikke kan hjelpe deg så mye her, og ønsker deg alt vel.