Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Øm og blå over skinnleggen

Spørsmål

Jeg har i det siste merket at venstre skinnlegg er øm. Det er ubehagelig å legge høyre benet over over venstre legg. Jeg kan se at huden er mørkere og har en blålig farge. Området er mer enn 10 cm langt og mulig 5 cm det bredeste. Jeg er elles frisk. Bør jeg oppsøke fastlegen for dette?Jeg har merket dette for fler uker siden og tenkte at jeg hadde slått meg og at det går over. den siste uken er det tydligere enn før og jeg har ikke vært utsatt for skade. Det er ingen hevelse. Jeg bruker levaxcin medisin.

Kvinne 62
Svar

Hei.

Her er det ingen bilde jeg kunne ha brukt til å gi deg et mer konkret svar eller vurdering om hva dette kan være eller ikke være, og jeg vet ikke noe om hvor lenge dette har vart, om det har endret seg eller forverret seg, og ikke har jeg andre opplysninger om din helse forøvrig, som kan være viktig for å vurdere dette. Svaret blir derfor noe generelt, men du får et klart svar på akkurat det du spør om her: Skal du oppsøke fastlegen for dette? Svaret er ja.

Årsaken til at jeg synes du skal gjøre det, er at hudforandringer uten kjent årsak kan skyldes sykdom, inklusiv alvorlig sykdom. Ømhet / smerter uten kjent årsak, er også et potensielt tegn på mulig sykdom.

Men dette kan naturligvis være ikke-sykdom også, f.eks. en blodutredelse i huden. Sykdom i knokkelen under er også en mulighet, f.eks. infeksjon i beinvevet. På skinnleggen ligger jo knokkelen umiddelbart under huden, så er det teoretisk mulig at ømheten kan skyldes sykdom i beinvevet også.

Utover dette kan det ikke sies så mye om dette via internett og uten å se hva dette er. Så ta deg en tur til fastlegen med dette, det blir mitt klare råd. Ha det bra.