Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Økt svettetendens siste halvåret, samt problemer med å urinere under alkoholpåvirkning

Spørsmål

Hei, Kort om meg. Jeg er 27 år gammel, i god fysisk form og over gjennomsnittet aktiv. Spiser henholdsvis sunt. Drikker alkohol ca 2-3 ganger i uken hvor inntaket varierer. 1. Det siste halvåret har jeg begynt å svette unormalt mye fra armhulene når jeg er i ro. Kan typisk sitte i sofaen å se på TV og likevel få svetteringer under armene. Det er ganske ubehagelig å ha svetteringer på jobb f.eks. Hva kan være årsaken til dette? Og hva kan jeg gjøre? 2. Det siste halvåret har jeg også til tider hatt problemer med å urinere når jeg er full. Dette er ikke et problem i starten av kvelden, men etterhvert utover natten så er det akkurat som det stopper opp. Jeg kan presse ut noen dråper, men får ikke tømt meg 100%. Hva kan være årsaken til dette?

Mann 27
Svar

Hei.


Du har to spørsmål og problemstillinger her, svetting og urineringsproblemer når du er påvirket av alkohol. Jeg ser ikke for meg noen mulighet for at disse to tingene kan henge sammen, selv om de har oppstått tidsmessig samtidig, jeg vet ihvertfall ikke hva slags fysiologisk fellesnevner eller mekanisme som skulle kunne være felles for disse to symptomene, som kommer fra vidt forskjellige organsystemer.


Når det gjelder din svetting, så er det ikke sikkert at det har noen påvisbar årsak eller at det skyldes sykdom, men jeg synes helt klart at du skal oppsøke din fastlege for å få sjekket om det kan være det. Da tenker jeg spesielt på høyt stoffskifte, for det kan gi økt svettetendens.


Problemer med å urinere når du er påvirket av alkohol: Det har jeg ikke hørt om før, og jeg vet ikke hva det eventuelt kunne skyldes. Jeg vet ikke om noen sykdommer som har dette som symptom. Men ta det nå opp med fastlegen når du først går der for en sjekk for dine svetteproblemer, så vil legen ta med dette i en generell helsesjekk av deg, inklusiv brede blodprøver, for å se om det er noe å nøste videre i der, i håp om å finne en løsning på dette. Ta for ordens skyld med en urinprøve også.


Som du forstår, er det ikke mulig å komme nærmere noe konkret svar på mulige årsaker her, uten legeundersøkelser og utredninger, og derfor har jeg valgt å gi deg råd om hvordan du skal håndtere dette videre. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-