Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskelsmerter og kløende utslett

Spørsmål

Hei min kone har hatt korona for 3 mnd siden. Hun har nå i en periode hatt kraftige muskelsmerter og utslett med enorm kløe. Hva kan hun gjøre? Hvor lang tid kan dette ta? Noen erfaring fra andre eksempler? Lider fra før av med fibromyalgi.

Kvinne 50
Svar

Hei.


Din kone har altså kraftige muskelsmerter og et utslett med kløe. Du spør naturligvis om hva hun kan gjøre med dette, og det er naturligvis et godt spørsmål, siden det er fullt mulig at dette kan behandles.

Men for å behandle noe, må man først vite hva man behandler, siden forskjellige medisinske tilstander har forskjellig behandling. 

Jeg vet ikke årsaken til hennes muskelsmerter, og muskelsmerter kan ha mange slags forskjellige årsaker, for eksempel overbelastning, bivirkninger av medisin, revmatisk sykdom. Det blir følgelig umulig å si noe om hva hun konkret kan gjøre, ut over å ta smertestillende, siden jeg ikke vet årsaken. Derfor synes jeg at det riktigste hun kan gjøre, er å ta kontakt med fastlege slik at en kan finne årsaken til smertene, og på den måten kunne si noe om hva som kan hjelpe henne, for eksempel av behandling.

Det samme gjelder også det kløende utslettet. Her er ikke vedlagt noe bilde, så jeg kan heller ikke her si noe om årsaken. Derfor synes jeg at hun selvfølgelig må vise utslettet til legen samtidig som hun tar opp muskelsmertene, slik at legen kan se hva slags utslett det er og eventuelt stille en diagnose, slik at korrekt behandling kan bli iverksatt. Inntil det er gjort, kan hun forsøke kløestillende krem Eurax, og en antihistamintablett (allergitablett) daglig, for eksempel Cetirizin, som kan kjøpes reseptfritt på apoteket.

Jeg ønsker din kone lykke til. Ha det bra.