Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mekaniker blir dårlig av olje- og drivstofflukt

Spørsmål

Hei. Er ein mann 32 år. Jobber som utemekaniker. Etter mange år som reisende utemekaniker har eg merket at eg reagerer mer og mer på olje og drivstoff. Blir fort susen i hodet og til tider kvalm om eg har det på meg for lenge. Har alltid vert flink med beskyttelse på armer og sørga for rask og god vask på der eg evt søler. Men no er det nok om det er lukt av diesel fra andre som har sølt på seg for at eg får ein reaksjon. Har og prøvd å sitte på verksted kontor, men får reaksjon uansett siden det er olje- og drivstofflukt i bygget. Reaksjoner eg merker er vondt i hodet, susen, kvalm og slapp. Kva gjer eg som evn tiltak/medisinering. Eller er dette nokke som kan medføre at eg bør bli uføre og omskoleres. Hvordan går eg fram? Er veldig for redd det økonomiske aspektet siden eg har god lønn og trivast.

Mann 32
Svar

Hei.


Det er ingen mulig behandling eller tiltak mot dette, enn å holde seg vekk fra det som du reagerer på. Du spør om medisinering, men det finnes følgelig ikke mot dette.


Jeg synes ikke at du skal tenke i retning av å bli ufør, for du er jo frisk ellers og fungerer, dvs du ville jo da ikke få noen uføretrygd, for du er jo ikke syk annet enn når du utsettes for disse luktene og gassene. Du vil jo fungere i enhver annen arbeidssituasjon. Så her handler det såvidt jeg kan se om å bytte arbeid, og finne arbeid hvor du ikke utsettes for dette. 


Det er ingenting i veien for at du kan ta kontakt med NAV og diskutere åpent om de har noen måte å hjelpe deg på i denne situasjonen, f.eks. hjelp med å finne annet arbeidsforhold, evt i verste fall omskolering, om det viser seg nødvendig. Så det synes jeg du skal gjøre.


Du kan også diskutere med fastlegen din om dette er så ille at du bør sykmeldes fra ditt arbeid her og nå, og så kan du bruke den tiden til å søke annet arbeid, evt med NAV sin hjelp, jfr over.Lykke til!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-