Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lyder i øret, hodepine, svimmelhet og hodepine

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år. Mandag fikk jeg hodepine og utover kvelden ble jeg svimmel og litt kvalm. Når jeg lukker øynene for å sove eller slappe av, og idet jeg våkner, opplever jeg "svusjing" i ørene, lyd med trykkfølelse, som at det går utenfra og inn gjennom ørene og møtes på midten, og da får jeg som et trykk bakover, som varer i 2-3 sekunder. Dette har jeg opplevd mange ganger tidligere, men det har vært ekstra mye disse dagene. Tirsdag fikk jeg smerter i venstre øre, som varte i perioder, samtidig med hodepine. Det hjalp litt med Ibux. Onsdag gjorde det vondt i begge ørene, men ikke så kraftig smerte, også denne gang samtidig med hodepine, en skjelven, ustødig følelse i beina og kroppen forøvrig. Som om kroppen trengte mye søvn. Jeg var følsom for lyder, men har ikke hatt dårlig hørsel, heller overfølsomhet. Med armene over hodet for å vaske håret i dusjen, var det vanskelig å holde balansen og stå stille, så jeg måtte sette meg i dusjen. Gjennom hele forløpet har det vært mer ubehagelig, slitsomt og irriterende, enn smertefullt. Hva kan dette være?

Kvinne 16
Svar

Hei.


Dette hørtes merkelig ut, og jeg får ingen umiddelbare mistanker om hva dette skulle kunne skyldes. Det første jeg hadde gjort om du hadde kommet på legekontoret til meg, er å kikke inn i ørene dine for å se om der er noe som kan forklare disse plagene, for eksempel ørebetennelsen eller ørevoks som presser mot trommehinnen. Men det vil ikke nødvendigvis kunne forklare din svimmelhet. Det at du må sette deg ned på grunn av svimmelheten, kan for eksempel tale i retning av lavt blodtrykk eller lav blodprosent, noe som også må sjekkes. 

Dette har allerede vart i noen dager, og om det fortsetter, vil jeg helt klart anbefale deg å oppsøke lege relativt i løpet av få dager for en grundig sjekk. Siden vi nå går inn i helgen, vil jeg også anbefale deg å oppsøke legevakten om du skulle bli verre eller få andre symptomer. 

Når du bestiller legetime, bør du si at du har fått råd fra lege om å få time uten ventetid, for dette er ikke noe du skal vente i ukesvis for å få legetime.

Lykke til.