Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lett svimmel i en uke, kan det være hjernesvulst?

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 23 som i en hel uke nå har kjent på en svak svimmelhet hver dag. Følelsen er som å være lettere beruset eller litt ustødig, og tung i hodet. Det gjelder ikke når jeg sitter stille eller ligger. Har i tillegg perioder i løpet av dagen med en mild hodepine rundt pannen og tinninger.Hodepinen er mer framtreden ved anstrengelse og fysisk aktivitet. Vært hos legen for et par dager siden, der hun gjorde ulike nevrolgiske tester, blant annet lys i øynene, gangeøvelse, stikking på hver side av ansiktet og en øvelse der hun la ned overkroppen min og bøyde hodet skrått opp mot taket. Balanse og følelse virker bra, og det ble også tatt blodprøver for jern, infeksjon, andre vitaminer og blodsukker. Alle var normale. Jeg går likevel rundt å er redd for at det er en mer alvorlig grunn til plagene mine, som for eksempel hjernesvulst. Hvor lenge bør jeg evt vente til jeg kontakter lege igjen dersom det ikke gir seg?

Kvinne 23
Svar

Hei.


Svimmelhet er svært vanlig, og det skyldes i de aller fleste tilfeller ikke-alvorlig sykdom, og det er ofte noe som kan komme og gå, uten at man finner noen spesifikk forklaring. Å begynne å tenke på den minst sannsynlige av alle tenkelige forklaringer, slik som hjernesvulst, har derfor lite for seg. Det er også slik at svimmelhet alene og uten andre symptomer, ikke er noe typisk tegn for hvordan hjernesvulst debuterer. 

Ditt spørsmål her er om hvor lenge du bør vente før du kontakter lege igjen, om det ikke gir seg. Nå har det vart en uke, og siden legen ikke fant tegn til alvorlig sykdom hos deg ved de grundige undersøkelser som har vært gjort, så er sjansen for sykdom faktisk svært liten. Derfor tenker jeg at du trygt kan se dette an f.eks. noen uker. Det er fordi at får du muligheten til å se om ikke dette forsvinner av seg selv igjen, hvilket er fullt mulig. Skulle du da mot formodning ikke bli bedre, eller om du blir verre, så får du heller oppsøke lege igjen. En vanlig forklaring på lett svimmelhet, som ikke vil vises med blodprøver og nevrologiske undersøkelser m.v., er muskelspenninger for eksempel i nakken.


Håper det var greit svar. Ha det bra og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-