Kvinne på 69 med betydelig sykdomsfølelse. Ettervirkning av cellegift?

Spørsmål

Sykdomsfølelse hver morgen. Har hatt eggstokkreft operasjon for 2 år siden. Fjernet "alt". Hadde 6 x cellegift. Ferdig feb 2018. Har følt meg mer eller mindre syk hele tiden. Inn/ut Ahus. Undersøkt gastroskopi, coloskopi, MR og CT hodet. CT flere ganger. Siste gang for et år siden. Gjentatte blodprøver. Alt dette var normalt. Den eneste prøven som nå ikke er normal er CA 125, steget fra sist 25 til nå 42.Ultralyd underliv, normal. Er subfebril daglig. Ikke morgen/kveld, men ved bevegelse, butikktur osv. 37,9 - 38,2. Svetter mye. Føler meg veldig syk, særlig hver morgen. Uspesifikke symptomer, ingen smerter. Ellers normal appetitt. Går tur hver dag. Er stadig hos fastlege, har også skrevet brev om disse symptomer til gyn., gastro og infeksjonsavd. Ahus, flere ganger. Ingen leger skjønner noe. Det siste min fastlege nevnte var hematolog. Tror det hadde noe med stadig feber og gjøre. Dette er en grusom tilstand.

Kvinne 69

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål til oss, så jeg er ikke helt klar over hva du ønsker informasjon om. Men jeg skjønner ihvertfall veldig godt at dette må være veldig slitsomt og frustrerende. Det er nok stort sett bare en måte å prøve å komme til bunns i slike plager på, og det er ved fortsatte utredninger ifra fastlege i samarbeid med spesialister, slik de allerede er i gang med. Husk også at det at det ikke er funnet løsninger og forklaringer til nå, på ingen måte betyr at ikke det vil kunne skje ved videre utredninger. Så hold kontakten med fastlegen i denne saken.

Jeg ser at man ikke har funnet konkrete tegn til sykdom eller forklaringer på dine plager hittil, og det er jo forsåvidt bra med enhver sykdom man ikke har. Jeg tenker imidlertid at når en ikke finner sykdomsforklaringer på plagene dine, så kan det hende at det er ettervirkninger etter cellegiftbehandlingen. Det er ikke uvanlig. Hør med legen din om han/hun evt kan være enig i dette. Blodprøven CA125 kan stige ved tilbakefall av en del kreftformer, så denne må følges opp og kontrolleres nøye fremover, det er helt avgjørende viktig. Men det er jeg skråsikker på at din lege både vet og gjør.

Jeg håper at du har nytte av informasjonen her, og ta som sagt en diskusjon med legen din om dette kan være en slik ettervirkning av cellegiften, hvis en overhodet ikke finner andre forklaringer med videre utredninger.

Lykke til.


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-