Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Krampelignende trekninger i brystet

Spørsmål

Hei, jeg har lenge vært plaget med en krampe-lignende trekning i brystet på venstre siden. Sliter veldig med å forklare og sette ord på følelsen, men det er som om at jeg får en kribling/krampetrekning/press ved brystområdet, men gjør aldri vondt. Dette gjør at jeg føler at jeg ikke får puste ordentlig når det pågår. Pågår ofte i underkant av 30 sekunder og skjer som oftest i hvile tilstand, enten jeg sitter i sofaen eller har lagt meg i sengen for å sove eller at jeg tar oppvasken. Har tatt vanlig røntgen av lungene, med normale resultater, og EKG som var også normal. Likevel så forekommer dette hyppigere og hyppigere, og jeg plages over å aldri få en ordentlig, håndfast begrunnelse/svar på hva dette kan være. Generelt harker jeg hver dag fordi jeg føler det enten er litt slim jeg ikke kan få opp eller fordi jeg føler et lite trykk i nedre del av hals (litt som når en får slått pusten ut av seg eller det er litt for trangt i halsområdet). Dette har jeg hatt i flere år, men det siste året nå har det blitt så ofte at jeg gjerne vil ha svar så jeg slipper å bekymre meg.

Kvinne 23
Svar

Hei.


Du vil gjerne ha svar på hva dette er, det du beskriver, men det kan jeg ikke nødvendigvis gi deg, siden jeg ikke kan få undersøkt deg. Og så er det jo også slik at når selv en lege som faktisk kan undersøke og utrede deg ikke finne svar, så er det desto vanskeligere å tenke seg at det skulle være mulig, uten legeundersøkelse.

Men jeg kan tenke litt høyt om hva dette eventuelt kan være.

For det første er det slik at dersom legeundersøkelser ikke viser tegn til sykdom, så er det som hovedregel slik at da er man vanligvis ikke syk heller. Så det er jo en mulighet. Og ting man kjenner fra kroppen, behøver heller ikke ha en påvisbar årsak, det er det også viktig å være klar over. 

Det jeg tenker på her, siden ingenting har blitt funnet ved de undersøkelsene du har vært gjennom, er at det kan dreie seg om muskulære årsaker, altså kramper / spenninger. Det vil jo ikke vises hverken ved EKG, bildeundersøkelser eller blodprøver.

Det som imidlertid taler litt imot slike forklaringer, er dette med at det kommer og går, og ikke varer mer enn 30 sekunder. Muskulære spenningstilstander er ofte mer konstante.

Det at det er bare på den ene siden, gjør også at jeg tenker at du for ordens skyld bør få undersøkt brystet ditt, for kuler. Jeg tror ikke det er årsaken, men i fravær av andre forklaringer, og fordi det er ensidig, bør det gjøres.

Med astma i familien, slik du skriver under tilleggsopplysninger, bør du også få sjekket dette i første omgang med spirometri hos fastlegen (pusteprøve) Det vil ikke typisk gi slike krampeliknende sammentrekninger, men det vil avgjort kunne forklare din tendens til harking og tranghet i pusten.

Jeg har som du ser ikke mulighet til å gi deg et klart svar på hva dette skyldes, slik du ønsker, men jeg håper at rådene er noe du kan gå videre med, og som i beste fall kan bidra til at du finner ut av dette. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-