Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klør "under huden" på ett konkret punkt under skulderbladet

Spørsmål

Jeg har ofte og i perioder intens kløe "under" huden. Det er rett under høyre skulder plate. Har vært til ultralyd og kontroll, men de fant ingen ting. Kløen er intens og er gru godt om noen klør meg. Det er som det svir under huden. Det vises ingen sår, blemmer. Er takknemlig for svar.

Kvinne 68
Svar

Hei.


Uten utslett skyldes dette ihvertfall neppe noen hudsykdom. Du skriver under tilleggsopplysninger at du bruker Enalapril og en kolesterolsenkende medisin. Begge deler kan gi kløe som bivirkning, men det ville nok er sannsynlig vært en generell kløe og ikke bare på ett punkt, slik du har. Men utelukkes kan det ikke, spesielt ikke når en ikke finner andre forklaringer på kløen din. Den eneste måten å finne ut på om noe skyldes en bivirkning, er å prøve en periode uten medisinen, for å se om kløen forsvinner da. Og om den kommer tilbake når du begynner med medisinen igjen. Du bør gjøre dette i samråd med legen din, og du bør bare teste ut ett medikament av gangen, naturligvis.

Men siden det gjelder ett lite punkt, og ikke en generell kløe, så tenker jeg litt i retning av om det kanskje kan stamme fra en nerve som er irritert eller under mekanisk irritasjon av noe slag, og på den måten fyrer "feil signaler" til hjernen. Jeg kan ikke si noe sikkert om det kan være tilfelle her, men det er kanskje noe du kan diskutere videre med fastlegen din.

Håper min høyttenking kan være til nytte for deg. Lykke til.