Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan det være nervesmerter?

Spørsmål

Hei begynte i ny jobb for 7mnd siden. Har de de siste 3-4 mnd slitt med trykkfølelse/ av og til litt småsviing/ lemus og sjeldnere litt kløe i huden rundt venstre øvre halvdel av magen, føles som rett under eller "på" ribbensbuen når jeg sitter. Enten foran pc på jobb, eller i stolen hjemme. Bedre hvis jeg endrer sittestilling av og til. Det er en følelse av at noe er oppblåst og presser på. Bedre etter måltid. Når jeg er aktiv på jobb, med mye gåing, og nede på kne jobbing, eller måker snø/raker gress hjemme, kan det stikke, småsvi etterpå under venstre ribbensbue, mest på siden/enden av buen, altså IKKE mot senter/brystbenet. Fra jeg står opp og noen timer ut er det mye roligere, og øker på utover dagen. Jeg kjenner ingenting når jeg: Ligger i sofaen foran tv, om natten når jeg sover eller når jeg står eller går. Er bedre i helgene. Normal sult og mettfølelse. Føler meg egentlig frisk og rask. Det varierer i "oppblåsthet" fra dag til dag. Avføringen er regelmessig 1 til 2 pr dag, noen dager myk, andre litt mer klumpete, farge vanlig brun. Trykkfølelsen er mindre etter dobesøk. Jeg gikk til legen i begynnelsen av desember pga jeg følte meg utrolig sliten. Han tok en mengde blodprøver inkl Helicobakter bakterien (negativ), jeg fikk bare påvist lite D vitamin (25 ett eller annet) skulle spise 20um hver dag i 6 uker. Jeg har jobbet ca 30 timer overtid hver mnd pluss hatt 1 ukes beredskapsvakt med korte mellomrom. Jeg har vært innom: Kyssesyken (ei på jobb fikk det nylig), magekatar, utposing på tarm (stikker/svir som regel på samme plass), irritabel tarm (føler IBS passer best), kreft selvfølgelig da min far hadde tykktarmskreft (spredning fra Hodginslymfom) muskelømhet fordi jeg kanskje puster litt feil (anspent/stress), lungebetennelse, Hypokondri mente legen min. Jeg har hatt disse symptomene før om årene i perioder, men ikke så sammenhengende som nå. Hva tror dere passer best? Takker for svar

Mann 35
Svar

Hei. 

Det er ikke lett å komme opp med gode forslag til diagnoser her, kun basert på din symptombeskrivelse. Jeg skjønner også at du er grundig undersøkt, uten at man har funnet tegn til sykdommer eller diagnoser som kunne ha forklart dette.  Det som imidlertid slår meg, når jeg leser din beskrivelse, er følgende:


Du skriver at det er bare på en side av kroppen, "rundt venstre øvre halvdel av magen", og langs ribbeinsbuen.Du beskriver det tildels som "småsviing".

Da tenker jeg på at legen din må sjekke om der du har vondt, er det som heter et dermatom, dvs den delen av huden som dekkes av en-1-hudnerve. Ut fra lokalisasjonen kunne nemlig det stemme. 

Da snakker vi isåfall om nervesmerter av en eller annen årsak, dvs at et eller annet påvirker akkurat den hudnerven som dekker det området du beskriver. 


Siden dette tydeligvis ikke er vurdert hittil, og ingen andre forklaringer er funnet, synes jeg du skal ta akkurat dette direkte opp med legen din.


Håper at dette i aller beste fall kan hjelpe deg videre. Lykke til!