Jeg koker innvendig, og mister hår.

Spørsmål

Jeg har i flere månder hatt noen plager. Mye trøtt og sliten, 0 overskudd. Mye kvalm og våkner gjerne på natta av kvalme og verst er det på morningen. Får flere ganger i løpet av døgnet stunder hvor jeg koker innvendig. Ikke som hetetokter men virkelig varm i hele kroppen. Mister veldig mye hår og håret er konstant tørt og ingen kur hjelper. Mye luft i magen. Når kvalmen kommer er det sjokolade som får den bort.Har og en følelse i kroppem om at noe er galt, men vanskelig å forklare. har nå vært til ct av binyrer og der ble det opptaget en svults. Tok dette opp med fastlege, men fikk beskjed om at det var ingen ting å gjøre med og fantes ikke farlig. Svultsen er godartet. Nevnte diabetes og stoffskifte og det ble tatt blodprøve, men har ikke fått svar på de enda. Når det gjelder plagene jeg har for tiden og funnet i binyrer kan det ha noe sammenheng? Er det undersøkelser/prøver som burde bli tatt? Har å de 4 siste mnd fått noe rykniger i hode som er veldig ubehaglige og tidlig på kvelden er jeg så sliten i nakken at jeg ikke orker å holde hdet oppe så blir mange timer på sofaen. Har påvist Nevropati type arvlig HNNP ellers ikke noe påviste sykdommer. Har å slitt med sterke ryggsmerter i 25 år som de aldri har funnet ut av. Bruker ingen medikamenter daglig men har perioder hvor jeg bruker Nobligan og Ibux 2-4 dager. Blir veldig sliten av å gå og hele tiden føle meg tappet for krefter, så lurer nå på om du kan tenke deg til noe som burde undersøkes nærmere. På forhånd takk

Kvinne 51

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det er bra at du har fått tatt blodprøver med tanke på stoffskiftesykdom, for det var det første jeg tenkte på her. Det ville ikke overraske meg om det er forklaringen på plagene dine. Jeg tenker derfor at videre utredninger først er aktuelt når det er avklart om du har dette eller ikke. Men hvis det så altså ikke skyldes stoffskiftesykdom eller diabetes, som du også er undersøkt for, så tenker jeg følgende:

Du er en kvinne på 51 år, og da er det høyst aktuelt å tenke på overgangsalderplager, dvs symptomer som følge av synkende østogennivåer. Den følelsen av at det koker innvendig, er høyst suspekt på dette. Ta opp dette med fastlegen din, evt mål dine hormonnivåer. Hvis en har mistanke til at det kan være forklaringen, selv om en del av dine andre symptomer ikke nødvendigvis er helt typiske, vil en kunne vurdere å gjøre et behandlingsforsøk med østrogen, for å se om det tar bort symptomene dine, for det vil isåfall være en bekreftelse på diagnosen, naturligvis. 


Det har blitt oppdaget en godartet svulst i binyrene dine, og jeg har ingen andre opplysninger om denne enn det du skriver her, at denne ikke hadde noen betydning. Når du så spør meg om den kan ha noen sammenheng med plagene dine, så har jeg ikke noe alternativ enn å legge til grunn den informasjonen du oppgir her, dvs at fastlegen har vurdert det slik at denne ikke har noen betydning. Med andre ord så ser jeg ikke det for meg, nei. Det er ikke uvanlig å oppdage tilfeldige godartede svulster i kroppen, om man begynner med CT- og MR-undersøkelser.


Hvis en ikke finner forklaring på helseplager, skal en alltid tenke på muligheter for bivirkninger, og du bruker Nobligan og Ibux i perioder. Begge kan gi bivirkninger, så om du vil sjekke ut denne teoretiske muligheten, kan du la helt være å bruke disse i en periode på noen dager eller en ukes tid, og se om du da blir bedre. 


Videre så bør du ha en grundig generell sjekk hos fastlege inklusiv blodprøver for å se etter ethvert annet spor som det eventuelt kan nøstes i videre. Blodprosent, lever-og nyrefunksjonsprøver, vitamin - og mineralstatus m.v. bør følgelig sjekkes, for å ikke overse noe.


Jeg håper at mine innspill kan være til nytte, og ønsker deg lykke til.



Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-