Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodepine i et par måneder, grumsete urin

Spørsmål

Hei! Jeg har en periode fra januar hatt omtrent daglig lett hodepine. Uansett om jeg er på jobb eller har fri. Nå har jeg hjemmekontor og rolige dager fra jobben som barneskolelærer. Men våkner, senest i dag med lett hodepine og følelsen av å være litt dehydrert/uvel. Drikker mye vann og væske i løpet av en dag, spiser variert med normalt inntak av frukt og grønt, fisk, brød, egg og kjøtt tenker jeg. Drikker ca 3 kopper kaffe daglig. Jeg trener regelmessig løping og styrke. Legger merke til at urin er ofte gul, litt «grumsete». Har tenkt at jeg må drikke mer, men fortsatt likens. Er 42 år, kvilepuls på 44, normalt godt trent. Litt bekymra over dette egentlig. Kan det være vitaminmangel? et virus i kroppen? Mulig blodprøve/urinprøve kan være lurt, men i disse tider er det kanskje ikke tiden for å sjekke ut.

Mann 42
Svar

Hei.


Du har altså i et par måneder hatt hodepine av ukjent årsak, og en litt grumsete urin. Du føler deg også litt generelt uvel.

Jeg er enig med deg i at en ikke bør oppsøke legekontorer unødig nå i disse coronatider, men samtidig tenker jeg at her er det mulighet for at dette kan skyldes sykdom, og at du derfor bør gå til din lege for å sjekke dette nå. Ta da med morgenurin i et rent glass. 

Hodepine er særdeles vanlig, og skyldes i de fleste tilfeller ikke alvorlig sykdom. Men samtidig kan det forekomme ved sykdom, faktisk en lang rekke sykdommer. Det er et generelt sykdomstegn, så det går ikke an å gjøre seg noen gjetninger om hva det evt kunne skyldes, det vil kun en legeundersøkelse kunne avgjøre. Men så lenge du muligens har symptomer fra urinveiene, er dette helt klart et spor det også skal nøstes i.

Håper svaret og rådene er til nytte. Ha det bra.