Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hevelse, stikking og kløe

Spørsmål

Jeg er hoven på venstre side av armen og det klør og stikker mye . Det føles også som at jeg er hoven på ryggen og brystet. Nå har jeg hoven i bei min sitkk og klør meg. Det klør også i øynene og hodet plager meg. Jeg forstår ikke. Det er vondt under føttene mine og i fingeren. Det er kun i venstre side jeg har vondt og det stikker, klør, brunn, hoven.

Mann 34
Svar

Hei.


Det har vært dessverre vært ganske vanskelig å forstå hva du mener her, siden din skriftlige norsk ikke er så god. Jeg har som du ser forsøkt etter beste evne å skrive om det du har skrevet, slik at det ble mer forståelig, og håper at det stemmer med det du prøvde å fortelle. Men siden din norsk er noe begrenset, så er ikke dine helseplager godt egnet for å løse skriftlig over nettet. Min sterke anbefaling til deg er derfor at du istedet oppsøker fastlegen din, for da vil det være så mye lettere både for deg å få forklart hva du mener, og for legen å forstå problemet ditt. Hos legen kan du få tolk også, om du ønsker det. Dersom du føler at din muntlige norsk ikke er god nok til å få forklart problemet ditt, så skal du velge tolk. Du betaler ikke for dette, men du må si ifra til legen på forhånd.


Men om jeg skal kommentere det jeg forstår her, så er det at du er hoven i armen og det klør. Jeg vet ikke om du har noe utslett eller ikke, og det er viktig i denne forbindelse. Og det er nok en grunn til at du bør fysisk oppsøke lege, slik at legen for undersøkt hevelsen og sett om du har noe utslett. Kløe generelt gir også mistanke om en hudlidelse.

Det at du klør i øynene, nå som det er vår, gir forøvrig mistanke om allergi, og det finnes det effektive medisiner for, og det er naturligvis nok en grunn til å oppsøke lege. Da kan du få bekreftet at det eventuelt er allergi, og få resept på effektive medisiner mot dette.


Jeg beklager at jeg ikke kan hjelpe deg mer enn dette, men håper at jeg har klart å forklare deg at det er pga kommunikasjonsproblemer og i tillegg fordi du har plager som krever en reell legeundersøkelse for å finne ut av.


Følg mitt råd, og jeg er sikker på at du kan få god hjelp for dette. Lykke til.