Forbigående hevelse i ankel og fot, må jeg til legen?

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 64 år, bruker Levaxin mot hypotyreose. Bruker i tillegg Albyl-E og Persantin etter amaurosis fugax i 2012. Sist søndag våknet jeg med 40 i feber og elendig almenntilstand, mandag morgen fortsatt høy feber, uten andre symptomer som forkjølelse, vondt i hals/ører/hode. Kom til en ung legevikar som fant knatrelyder venstre lunge, CRP 50. Urinprøve viste usikker urinveisinfeksjon øvre urinveier og fikk en uke kur med Bactrim 400/80, 2 tabletter morgen og kveld. Jeg føler meg nå frisk, men har nylig kommet på ting jeg glemte å si til legen: Har de siste ukene kjent ubehag venstre side i nedre del av ryggen, og uken før feber fikk jeg hevelse i venstre ankel og fot. Jeg tok da Persantin både morgen og kveld i stedet for kun morgen, og hevelsen gikk ned. Er dette noe som kan settes i sammenheng med diagnosen? Bør jeg snakke med legen igjen, eller kan jeg ta det med ro dersom jeg ikke har symptomer etter kuren med antibiotika? Jeg er langvarig røyker, ca 20 sigaretter daglig. Har nå kuttet røyken.

Kvinne 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Forbigående hevelse i ankel og fot kan neppe settes i sammenheng med infeksjonen du hadde, jeg ser ikke hva slags forbindelse det skulle være. Jeg forstår deg slik at du er helt symptomfri nå, dvs at hevelsen er borte og du er ellers frisk. Da trenger du ikke å oppsøke lege påny for dette. Som hovedregel er det også vanskelig å stille diagnoser i ettertid, etter at et symptom er borte. Og du trenger forsåvidt ikke å vite det heller, siden det er bra igjen. Det kan ha vært en overfladisk årebetennelse, kanskje en hevelse i et ledd, kanskje en lokal hudreaksjon (insektsstikk?) , men det blir bare tilfeldige gjetninger fra min del og overhodet ikke noen diagnose. 

Skulle du imidlertid få tilsvarende symptomer påny, eller hevelse i annet ledd, så kan det være aktuelt å oppsøke lege, for eksempel for å utredes for revmatiske sykdommer. 

Håper det var greit svar, ha det bra.


Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn