Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ekstreme smerter i ryggen og testiklene

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 46 år som i snart 4 uker har hatt ekstreme smerter nederst i ryggen. Den smerter har nå begynt å komme i testiklene også. For 4 uker siden var det så akutt at jeg ble hentet med ambulanse. Har vært hos både kiropraktorer og naprapat, og det gjelder umiddelbart, men smertene kommer tilbake. Det er som om noen stikker en kniv i ryggen når jeg reiser eller setter meg, men når jeg er i sittende posisjon så går det greit. Smertene i pungen er ikke i nærheten av så vonde som ryggen, men den kommer hyppigere og hyppigere. Det som gjør meg litt redd er at jeg tidligere har hatt problemer med ryggen, men aldri noe i nærheten av dette. Nå bekymrer det meg at ryggen ikke blir bra, og at jeg jeg kjenner det mer og mer i pungen.

Mann 46
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål til oss, og dermed vet jeg ikke eksakt hva du ønsker informasjon om. Jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og gi deg noen råd.

"Ekstreme smerter" i ryggen er noe du skal få utredet av lege, og ikke kiropraktor og naprapat. De kan saktens noen ganger gi symptomlindring ved kjente tilfeller av ryggsmerter, dvs når man allerede vet at det skyldes ryggen og hva årsaken er. Men her vet du ennå ikke hva smertene skyldes, og enda viktigere: Om det kan ha noen sammenheng med dine smerter i testiklene.

Smerter i testiklene av ukjent årsak er også noe som åpenbart skal legeundersøkes og utredes, siden det teoretisk sett også kan være tegn på alvorlig sykdom, inklusiv kreft. Alt i alt er det kun en fornuftig ting du kan og må foreta deg her, og det er at du snarest mulig, uten ventetid på legekontoret, må bli undersøkt av din fastlege for å starte utredningen av dette. Dette er viktig og jeg synes du allerede i morgen første virkedag etter pinse, må til legen din. Du kan jo heller ikke gå rundt med ekstreme smerter i ryggen, og du må ha smertestillende tabletter, uansett hva årsaken er.

Lykke til.