Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Anfall med rask puls og nummen arm

Spørsmål

Hei, har opplevd de siste to ukene at pulsen blir høy, og jeg opplever at jeg blir svimmel og samtidig blir armen litt nummen. Har ikke noe smerte i armen, men det har vært en ubehagelig følelse. Når dette har skjedd har jeg blitt utmattet, i mangel av et bedre ord, resten av dagen. Lurer litt på hva dette eventuelt kan være og om jeg bør være bekymret.

Mann 29
Svar

Hei.


Du er altså en ung mann på 29 år, og da er i utgangspunktet hjertesykdom tilnærmet utenkelig. Jeg nevner hjertesykdom, siden dette handler om puls, samt dette med symptomer fra armen. Ved hjerteinfarkt kan man få smerter ut i armen, men 29-åringer får i praksis aldri hjerteinfarkt.

Jeg kan naturligvis ikke si noe om hva dette kan være, uten å undersøke deg, og ikke vet jeg hva du legger i "høy puls", dvs hvilken frekvens, eller om den er regelmessig eller uregelmessig. Men jeg kan tenke litt høyt om dette:

Perioder eller anfall med veldig rask og uregelmessig puls kan skyldes atrieflimmer, dvs at hjertets forkammer flimrer. Det kan noen ganger gi generelle symptomer som utmattelse. Det er dog svært sjeldent i din aldersgruppe.

Høyt stoffskifte kan gi rask puls, det samme kan lav blodprosent. Engstelse og bekymring kan også gi anfallsvis rask puls.


Du spør om du bør være bekymret. Jeg tenker at det å være bekymret har absolutt ingenting for seg, så ikke vær det. Men siden jeg heller ikke kan hverken avkrefte eller bekrefte sykdom her, så synes jeg du for ordens skyld skal oppsøke fastlegen din for dette, for å se om det har med sykdom å gjøre, eller om det er tilfeldige observasjoner fra kroppen, som ikke skyldes sykdom. Det er svært vanlig. 


Lykke til og ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-