Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

88-åring føler seg slapp og dårlig en måned etter prostataoperasjon

Spørsmål

Det er 4 uker siden jeg hadde en prostataoperasjon, prostata var meget stor, ikke kreft. Jeg er litt fortvilet - jeg er fortsatt kraftløs. Det er et stort tiltak å gjøre små ting, jeg må ofte legge meg ned på sofaen. Legen på sykehuset fortalte at jeg hadde tapt 1,5 liter blod under operasjonen. Min alder er 88 år, men vanligvis sprek.

Mann 88
Svar

Hei.


Du er en mann på 88 år, som for 4 uker siden har gjennomgått en operasjon og mistet da 1,5 liter blod. Du forteller ikke noe om du fikk erstattet noe av dette blodtapet, for hvis ikke, så er det mulig at det er dette som gjør deg slapp nå. Blodtap gir jo nedsatt blodprosent, noe som gir kroppen lavere evne til å bringe surstoff ut i kroppen. Blodprosenten vil stige gradvis, men det kan ta tid, og det er derfor mulig at du kun trenger mer tid for å komme i bedre form. 

Samtidig vet vi at å gjennomgå en operasjon er en påkjenning for kroppen uansett, og spesielt i høyere alder, slik som hos deg. 

Og i tillegg så er det viktig å være klar over at nedsatt form, slapphet osv, slik du nå kjenner, kan ha svært mange forskjellige årsaker, inkl nyoppståtte sykdommer, som kan oppstå når som helst, så det behøver faktisk ikke nødvendigvis å ha med gjennomgått operasjon å gjøre, selv om det når har skjedd etter operasjonen. 

Med økende alder stiger muligheten for sykdom, så jeg synes ikke du har noen andre alternativ nå enn å oppsøke fastlegen din for å finne ut årsaken til at du ikke føler deg bra nå. Fastlegen vil da blant annet kunne finne ut av om det er lav blodprosent etter operasjonen som er årsaken, eller om der er annen årsak.

Håper rådene og informasjonen kan være til nytte. God bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-