Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

65-årig kvinne med brystsmerter og kvalme, vart hele natten.

Spørsmål

Hat vondt i brystet og nedover ryggen, kastet opp flere ganger. Tisser mye.antagelig nyrestein.Finns det medisin jeg kan få i dag.Har vært sånn i hele natt og har de5 fremdeles

Kvinne 65
Svar

Hei.

Du er altså en kvinne på 65 år, som er akutt syk nå, med brystsmerter, oppkast og hyppig vannlating. Du antar selv at det skyldes nyrestein, og det kan jeg naturlig nok ikke utelukke at det kan skyldes, men det er ikke noe du kan ta for gitt. Spesielt dette med brystsmerter, for nyrestein gir vanligvis ikke brystsmerter. For eksempel kan jo hjerteinfarkt gi både brystsmerter og oppkast. Ditt spørsmål til oss er om det finnes medisiner som du kan få i dag. Det gjør det absolutt, men hva du skal ha, avhenger helt av hva symptomene dine skyldes. 

Det viktige her er at du må umiddelbart kontakte lege, for å få stilt korrekt diagnose, slik at en kan få behandlet dette korrekt hos deg. Siden det teoretisk kan skyldes hjerteinfarkt, er det svært viktig at du følger dette rådet, og får ta i lege snarest mulig. Siden det er lørdag i skrivende stund, må du ringe lokal legevakt, evt 113, siden du har brystsmerter og tegn på mulig alvorlig sykdom, og dette haster.

Om det skulle være slik at du har nyrestein, hvilket du selv tenker, så finnes det svært effektive medisiner mot dette også, naturligvis, men uansett så må du snarest få tak i lege her og nå. 

Lykke til og god bedring.