Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

3 år med dirring i kroppen, sykdomsfølelse og flere uspesifikke symptomer

Spørsmål

Hei. Er veldig plaget med en nummenhet / dirring i kroppen. Omtrent som når et bein sover. Også en trykkfølelse. Verst i hodet. Er i tillegg ekstremt utslitt. Vært mye syk de to siste årene, forkjølelse ca to ganger i mnd. Men generelt sykdomsfølelse hele tiden. Feberfølelse. Ofte ubehag og smerter i kroppen, tar Paracet og Ibux nesten daglig. Uregelmessig mens. Vanskelig å fokusere og tenke klart Jobber ikke nå. Nummenheten i hodet begynte for tre år siden etter jeg fødte. Det har gradvis bare blitt verre og de siste tre mnd har jeg vært mye sengeliggende. Det ble faktisk veldig mye verre etter to tre uker med ketose kosthold. Det er to mnd siden og jeg er fremdeles dårlig. Har ikke funnet noen forklaring på hvorfor.

Kvinne 37
Svar

Hei og beklager et sent svar. Det skyldes at det ble stilt til en lege som har sluttet hos oss. 


Du er altså en kvinne på 37 år, som i tre år har hatt en lang rekke plager, inklusiv nummenhet og dirring i kroppen, trykkfølelse i hodet, generell sykdomsfølelse, problemer med å tenke klart og å fokusere. Dette har blitt verre hele tiden.

Dette høres jo absolutt ikke greit ut, og jeg forstår derfor veldig godt at du skulle ønske deg en forklaring på dette, hvilket du spør om her. For dersom du hadde funnet en forklaring, dvs om en eller flere diagnoser hadde blitt stilt, så ville det vært mulig å si noe om hva slags behandling eller hjelp du evt trenger for å bli bedre.


Du skriver ikke noe om du har vært til lege med dette eller ikke. Men det må du definitivt. Og om du allerede har vært hos lege, og ikke har fått noe hjelp, så må du påny til lege, etter min mening, for å nøste videre i dette med nødvendige utredninger osv, i håp om å finne en eventuell medisinsk forklaring på det du her forteller om.


Det er sjeldent mulig å stille noen diagnose over nett, kun basert på pasientens ord og beskrivelser slik som her, og uten muligheten til en reell legeundersøkelse, blodprøver m.v. I noen få tilfeller kan det gå, slik som f.eks. ved urinveisinfeksjoner, hvor symptomene er så typiske at en kan stille korrekt diagnose kun ut fra symptombeskrivelsen og uten legeundersøkelse.


Men i ditt tilfelle er det nok dessverre ikke slik. Og det er fordi dine symptomer på ingen måte er karakteristiske eller typiske for en-1-konkret sykdom eller diagnose. De kan rett og slett skyldes "alt eller ingenting", og å komme med noen konkrete forslag til diagnose over nett, ville vært helt feil her, da det kun ville vært tilfeldig gjetning, noe du ikke har noen som helst informasjonsverdi av.

Det eneste konkrete jeg tenker på, er dette med den følelsen av "innvendig dirring". Da tenker jeg på høyt stoffskifte, som jeg ihvertfall synes du skal få sjekket ut. Det gjør du med blodprøver hos fastlegen.


Men du må rett og slett bestille en time hos fastlegen, forklare deg slik du har gjort her, så vil legen først samtale grundig med deg for å kartlegge symptomene nærmere, og deretter undersøke deg og avgjøre hvilke blodprøver som er relevante å ta. 

Det du beskriver kan skyldes sykdom, så jeg vil sterkt anbefale deg å bli undersøkt.


Jeg beklager at det ikke lar seg gjøre å komme med noen ytterligere konkrete diagnostiske forslag her, men håper samtidig at jeg har klart å forklare deg hvorfor.


Jeg ønsker deg lykke til og håper du finner gode løsninger på dine helseproblemer.