Fjernet en nyre pga godartet svulst

Spørsmål

Jeg har fått fjernet et nyre grunnet en svulst, som viste seg å være godartet. På det gjenværende nyret er det en "syste" på 2-3cm. Har hatt noen episoder med blod i urinen, prøver viser noe protein i urinen,Årsaken til blødningene ikke klarlagt. Det er foretatt uroskopi uten å finne årsaken.
Da jeg har bare ett nyre er jeg litt engstelig for nyresvikt.
Jeg bruker følgende medisiner: Carduran 8 mg,moduretik mitte,levaxin 75 mg.samt lipitor 10 mg for høyt kolesterol.

Mann, 68 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Du bruker to blodtrykksenkende medisiner, thyroksin substitusjon mot lavt stoffskifte og en kolesterolsenkende medisin. Ingen av disse medisinene kan skade nyrene. Blodtrykksenkende medisiner har en beskyttende virkning mot nyresvikt. Årsaken til blod og proteiner i urinen vanskelig å gi en forklaring på. Det er tvilsomt at en liten cyste kan gi det.
Vet du også om man har mikroskopert urinen din? Det gir ofte mye informasjon dersom man har små mengder protein i urinen. Det viktigste for deg nå er å kontrollere blodtrykket, samt blodprøver mhp nyrefunksjonen.De viktigste årsaker til nyresvikt er høyt blodtrykk, sukkersyke og kroniske infeksjoner i øvre urinveier. Dersom du har disse risikofaktorene under kontroll skal du ikke engste deg for at du skal få nyresvikt. Har du fått dyrket urinen mhp infeksjon? Prostatitt kan også gi blod og protein i urinen. Det kan du få kontrollert hos din fastlege.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-