Smerter i høyre flanke

Spørsmål

Hei.
De siste to ukene har jeg hatt verk i høyre flanke. Det hele startet med at det en dag strålte i penis. Fulgte litt råd på nett om å drikke vann, og da sluttet det å stråle. Etter dette har det verket i høyre flanke. Det føles til tider ut som om det gjør vondt innvending og ikke utvending (altså musklene). Har hatt svak hodepine de siste dagene, samt en lett kvalmhet igår som nå har forsvunnet. Jeg er ellers i tipp topp form. Er aktiv og føler ikke at dette resultet i en redusert allmenntilstand.
Avføringen har vekslet mellom litt hard avføring og litt bløtere (ikke ren diare). Fargen har vært noe likt hele tiden. Legger ved et bilde av dette.

Har forresten testet meg for hiv, hepatitt B og C, etter litt over 3 mnd etter en uheldig munnsex opplevelse. De slo ut negativt. Er forresten vaksinert mot hepatitt B (men kun 2 ganger ser det ut som på mine vaksiner (helsenorge). Noen sjanse for at jeg har noe av dette, eller at det henger sammen med det overfor?

Noen råd?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg tenker at der er en viss sjanse for at dette kan handle om urinveisinfeksjon, som kan ha beveget seg opp mot nyrene. Det både ut fra lokalisasjon, og ut fra de symptomene du hadde fra penis; "stråling". Kanskje det er din måte å si på, at det var svie ved tissing? Eller en variant av dette typiske symptomet? Kvalmen m.v. kan også være tegn på infeksjon. Det er ingen helt typisk sykehistorie, men det bør avgjort undersøkes og utelukkes evt behandles. Det du da må gjøre, er å ta med deg morgenurin i et rent glass til fastlegen din. Du bør samtidig definitivt sjekke deg for klamydia, bl.a. fordi du er i en aldersgruppe hvor dette er særdeles vanlig.

Smerter i flanken bringer også tankene inn på nyrestein. Et nyresteinsanfall er imidlertid vanligvis mye, mye sterkere enn det du forteller om her. En blir aldeles satt ut og er helt fra seg av smerte, vanligvis. Så det er heller ikke typisk, men flankesmerter gjør at man skal tenke på dette også. Hvis du har blod i urinen (ikke synlig, nødvendigvis) men som vises på stix, og IKKE samtidig infeksjon, så kan det tale i retning av steinsykdom.

Og selvfølgelig kan dette handle om muskulære smerter. Det er ikke lett å kjenne forskjell på det ene og det andre, alltid.

Men alt i alt synes jeg du definitivt skal oppsøke fastlegen i løpet av få dager, pga at det kan være at du går med en oppadstigende infeksjon i urinveiene, f.eks.

Du har lagt ved bilde av avføring og omtalt denne, men jeg har ingen mistanke om sykdom i mage / tarm ut fra de symptomene og sykehistorien du beskriver her.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-