Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i ryggen etter alkohol

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 22 år. Problemet mitt startet for rundt 3 mnd siden. Jeg får store smerter bak på ryggen /nyrene etter jeg har inntatt alkohol, smertene varer i flere dager. Det er hovent,og temperaturforskjell,og virkelig ubehagelig! Jeg har kanskje drukket alkohol 5 ganger på 3 mnd, men ikke ekstreme mengder,dvs 2 flasker champagne eller 2 flasker med vin. Jeg er ikke flink å få i meg nok mat, da jeg jobber natt,og sover om dagen. Jeg gått mye ned i vekt den siste tiden,pga lite mat,og trener mye kan dette ha noe med saken å gjøre? Blodsukkeret mitt er fint,blodtrykk og puls er også fint,urinlatingen er normal og blank. Så spørsmålet mitt er : Hva det det som gjør at jeg verker sånn? Burde jeg ta kontakt med fastlegen min? Relevante sykdommer/medisiner: Mangler b12.

Kvinne, 22 år

Svar

Hei.

Det er nok ikke mulig å gi deg noen forklaring på dette uten undersøkelser og utredninger. Ta derfor kontakt med fastlegen din.

Det du beskriver er ikke noe "typisk symptom" for en spesifikk sykdom, så mye kan jeg si. Men det første jeg tenker på når jeg leser dette, er muligheten for nyrestein. Alkohol er jo sterkt vanndrivende, og hvis der skulle sitte en nyrestein i nyrer / urinveier, så vil den sterkt økte urinproduksjonen ved alkoholinntak kunne fremprovosere smerter.
Dette er kun rene spekulasjoner og høyttenking, men ta det opp med legen din. Ta med urinprøve på et rent glass når du skal til legen.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-