Hyppige urinveisinfeksjoner med ekstra nyre og delt blære

Spørsmål

Har stadige urinveisinfeksjoner. Siste år værre, nå mulig nyrebekkenbetennelse iflg en lege. 4 antibiotika kurer siden jul. Blusser opp etter 2 dager tross lange sterke kurer. Ny inf idag. Har 3 nyrebekken, 2 blærer. Har stor cyste i v nyre påvist tilfeldig for 4 mnd siden. Meget sterke smerter i lyske urinrør blære og rygg. Greier knapt gå. Er som å tisse spiker. Får anfall med rask puls daglig og når sover. Blir tatt for å være hysterisk....til de tar urinprøve. Er så medtatt at har ikke ord. Blir en kasteball mellom ulike leger og legevakt. Hoven i kroppen, spiser dårlig. Ringte legevakt 2 dager siden, de bad meg ta toget...forsøkte primærlege idag, hun har fri, kom til vaktlege som fant leukocytter og nitritt, lett feber. Kort beskjed om å kontakte prim lege...som på legevakt. Er ganske utslitt nå, har null krefter, fortvilet.

Kvinne 69
Svar

Hei,

Du skriver at du har et ekstra nyrebekken og "2 blærer." Jeg er ikke sikker på om du faktisk har to blærer eller om du har en delt blære eller en utposning på blæren. To blærer er veldig, veldig sjeldent, men uansett høres det ut som at du antageligvis har medfødte anatomiske problemer som bør/burde vært sett nærmere på både i form av røntgen studier som fokuserer på blære/urinveis/nyre anatomien din, og også om du har det som kalles refluks, dvs at urinen din går opp fra blæren og tilbake i urinlederene. Dette er vanlig hos folk med medfødte anatomiske varianter, og det kan gi gjentatte infeksjoner og nyresvikt. Det er viktig at legene dine vurderer nyrefunksjonen din, og de burde sjekke om det at kroppen din er hoven er relatert til nyrefunksjonen din. Du nevner at du har akromegali. Dette bør også vurderes i henhold til problemene du har og de evt anatomiske variantene du er født med. Hvorvidt Forsteo har forverret noe avhenger litt av hvorfor dette skjer med deg, så det må vurderes av en lege som ser deg. 


Jeg synes absolutt du bør få en henvisning til en urolog og en nefrolog, dvs leger som spesialiserer seg i urinveiene og nyrene. Dette bør være en hasteutredning for deg iom de gjentatte infeksjonene og at dette nå er så mye hyppigere enn før. Det er godt mulig at en operasjon kan korrigere mye av det som skjer med deg. 


Lykke til!


Mvh,


Nina Bryhn. MD