Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vi kan ikke skrive ut resepter på Lommelegen.no, blant annet fordi det er anonymt.

Spørsmål

Hei Jeg har føler jeg må tisse hele tiden og det svir litt. Jeg har hatt urinveisinfeksjon tidligere, pga ikke gått på do etter samleie. Symptomene er ganske like. Det har kommet og gått, men har ikke gått bort og hatt det nå litt over en uke. Har kjøp Tranebær drikk på apoteket, men har ikke hjulpet. Håper jeg kan få noe antibiotika av dere.

Kvinne 22
Svar

Hei.


Her på Lommelegen driver vi ikke med behandling, som f.eks. det å skrive ut resepter. Det gjør vi klart rede for i premissene for tjenesten vår, som våre kunder må lese gjennom for å stille spørsmål. I tillegg er det på ingen måte mulig å skrive ut resepter til anonyme personer, slik du er. En resept på være til en identifisert person, med navn og personnummer, noe vi ikke har på Lommelegen, som er en helt anonym tjeneste, for råd og informasjon om helse og sykdom.

Svaret er med andre ord nei. Dette har vi ingen mulighet til å hjelpe deg med. 

Men du har vel en fastlege, og dette er jo en typisk ting å få hjelp fra fastlegen for. Ting som dette får man vanligvis time uten ventetid for, både fordi en trenger hjelp her og nå, og også fordi det er usedvanlig fort og enkelt og ordne hos fastlegen. Så ring fastlegekontoret ditt i morgen og forklar situasjonen, så får du nok en legetime samme dag, og resept om det viser seg at du trenger det. Ta med urinprøve, fortrinnsvis morgenurinen, på et rent glass. Ha det bra og lykke til.