Urinveisinfeksjon

Spørsmål

Hei.for 3 uker siden jeg fikk uvi. Fikk sånn selexid.. svie ble borte jeg blødde også. Men hadde ighen masse vannlatning. Påvist leuckytter og nitritt. Og no blod greier. Fikk bactrim + trimethoprim. To morgen to kveld nesten ei uke. Ringte til legen ighen og fortalte og hu sa at den de sendte til dyrkning var baktierer som burde blitt borte med der jeg fikk. Så etter den så fikk jeg masse blødninger i 2-3 dager men tror detta var mensen.. da har samme sunpomer med blødning hele tiden. Var bare rart mensen varte to dager. Mensen ferdig og jeg tisser 100 ganger løpet av ei natt dag. Blæra tømmer seg ikke. Jeg måå tisse HELE tiden. Er frustrende føler meg som gammel dame.. dette er ikke normalt.. har i denne tiden bært flink med juice vann tranbær osv. Så i dag tar jeg ny test og denne gangen slår ut på leuckytter og protein men ikke på nitritt tror jeg! Hva skal jeg gjøre? Legen må cel hjelpe meg,? Hva om de kurene jeg fikk er alt som skulle til.. er så sliten av slt har vært dårøig ett år Pga bihulbetennelse og nå så er jeg redd for kreft. Redd for må ha kateter på på benet. Har aldri sliti med sånn før. Hatt uvi men en kur og det blitt borte. Aldri hatt tisse problemer. Jeg måtte på do 10 ganger i natt på Nattvakt og tømme meg. Blir så redd jeg at jeg kan grine.. kommer vannlatning av leuckytter? Får jeg hjelp, må jeg død?? Allmentilstanden min er fin foresten. Men nå har detta snart gått 3 uker... kurene burde funka. Hakke levd så mye. på pencilin akkurat .. hilsen frustert meg som må bare tisse.. jeg er 25 år jente og røyker ikke.. bare plutselig redd etter disse ukene med konstant tissing..

Svar

Hei! Du skal ikke dø og du kommer heller ikke til å trenge urinkateter med pose på benet. Urinveisinfeksjon er veldig plagsomt og det kan arte seg på veldig forskjellig måte. Symptomene kan også være milde til uttalte. Almenntilstanden er fin og du har ikke feber. Det er bra. Hyppig vannlating er det som plager deg fortsatt og nitritten er negativ. Det er viktig at legen tar gjentatt dyrkningsprøve på bakterier og kjønnsykdom må utelukkes f eks klamydia eller gonore da det krever annen form for antibiotika. Hiprex er et medikament som surgjør urinen og kan brukes forebyggende. Om det kommer nytt dyrkningsvar skal det behandles mot dette, men ellers vil ikke ny antibiotika være nyttig. Snarere gi økt fare for resistens. Ibux og andre smertestillende kan være til hjelp. Det er overhodet ikke mistanke om kreft i urinveier og symptomer og sykdomsforløp som du beskriver er veldig vanlig. Jeg håper du har tålmodighet til å vente til symptomene er i bedring. Om almenntilstanden påvirkes og evt feber må du kontakte legen din da det kan bety infeksjon i nyrebekkenet. En sjeldent gang kan urinveisinfeksjon spre seg oppover til nyren, men da blir feberen høy