Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Urinveisinfeksjon og antibiotikaallergi

Spørsmål

Hei. Jeg befinner meg på reise i Sør Amerika. Jeg og kjæresten min har blitt syke. Symptomene hans startet trolig før vi reiste fra Norge. Det startet med at kjæresten min hadde vondt i lysken og testiklene. På flyteisen nedover hadde han frysninger og var kvalm. Jeg merket symptomer litt ettter han. Jeg har vondt i lysken og på sidene i underlivet og bak nederst i ryggen. Jeg har også en sviende og brennende følelse i underlivet. Litt vondt når jeg tisser. I går var vi hos lege her. Legen tror vi har urinveisinfeksjon. Han har kjent på ryggen og tror ikke vi har nyrebekkeninfeksjon.

Kjæresten min har sjekket seg for seksuelle overførebare sykdommer for 3 dager siden. Han har ikke det. Legen har gitt ciprofloxacin til kjæresten min. Jeg har tatt ciprogloxscin før og d er en helt forferefelig antibiotika. Jeg følte jeg fikk angst og følte meg kjempedårlig. Jeg ønsker derfor å ta en annen antibiotika som ikke er ciptofloxacin.

Hva ville dere gitt i dette tilfellet? Jeg har i tillegg lest at ciprofloxacin gir man kun ved kompliserte tilfeller. Kjæresten min merket første symptomer på fredag da vi var i Norge. Jeg merket symptomer natt til tirsdag. Vi har tatt utinprøve og kultivering her. Får svar på kultuvering lørdag. Jeg kunne gjerne tenke meg å begynne på en antibiotika før det, men legene her sier kun ciprofloxscin helt til de vet hvilkrn baktetiet det er. Legen sier han mistenker e.coli.

Hvilken antibiotika ville dere gitt meg hvis jeg var i norge? Jeg er allergisk mot sulfa. Får kløve og blir litt rød på huden. Det er viktig også å påpeke at kjæresten min har fått bakterien i norge og ikke her.

Kvinne 29

Kvinne 29
Svar

Hei! I Norge er det vanlig å begynne med Selexid, Mecillinam. Det fungerer bra på E-Coli, men selvsagt kan det være resistente bakterier og i utlandet er det vanlig. Amoxycillin er også en mulighet. Det er veldig bra å vente til reistenssvar og dyrkningsprøve foreligger. Da blir behandlingen mer treffsikker. Så lenge almenntilstanden er god og du ikke har feber kan det være en mulighet å holde infeksjonen i sjakk med rikelig væske. Ciprofloxacin er et bredspektret antibiotika som også brukes i Norge. Det er imidlertid vanlig i utlandet pga så mye resistente bakterier. Symptomene som dere beskriver er litt ukarakteristisk for urinveisinfeksjon hos han. Han kan ha en epidydimitt, men i tillegg en urinveisinfeksjon. Dete r ofte samme bakterie. Behandlingen for dette er antibiotika og Ciprofloxacin er riktig medisin

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-