Urinlekkasje

Spørsmål

Hei !
Jeg er en mann på 35 år som sliter med urinlekasje hver dag. Det viser seg at det kommer alltid etter at jeg har vært på toalettet, da renner det alltid litt ut slik at jeg må bruke ekstra toalett-pappir eller at jeg må bytte truse. Dette har påvirket meg mer eller mindre i snart 1 år og tilstanden har bare blitt mer og mer vannlating. Hva skjer...?
Jeg drikker mye vann og trener ca to dager i uken for å myke opp muskeleraturen, p.g.a en nakkeskade i 1998. Har vært 100 % sykmeldt de siste 6 mnd p.g.a hode-/ nakkesmerter, og svimmel.
Finns det noen medisiner mot dette..?.

Medisiner: Ibux av og til.

Mann, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg forstår deg slik at du ikke får ut all urin når du tisser, men at det alltid er en skvett igjen som kanskje kommer i trusa like etterpå.

I utgangspunktet synes jeg du skal snakke med legen din om dette for å få avklart hva årsaken er. En ultralydundersøkelse med måling av resturin kan være aktuelt. Det er kanskje litt tidlig å skulle få prostataproblemer, men det ville i såfall være en mulig forklaring på at du ikek får tømt blæren ordentlig.

En mer banal forklaring er at du ikke får tømt urinrøret helt og at det er urin herfra som renner ut etter vannlatingen. For å forhindre dette kan du forsøke å trykke "oppover" med en finger like bak pungen etter at du har tisset. Da trykker du rett på urinrøret og det vil kanskje komme en liten skvett med urin.

Du kan prøve det enkle rådet først og så snakke med legen din om dette ikke hjelper.