Uklare plager fra urinveiene

Spørsmål

Fikk for to måneder siden følelsen av urinveisinfeksjon - det vil si svie ved vannlating, stråling fra nyrene og opp langs magen, ulmende smerter inni bekkenet mellom anus og penis, smerter i penis og hyppige dobesøk. Legen tok urinprøve stix og prøve som ble sendt til dyrkning, uten å vise at noe var galt. Fikk i tillegg ultralyd av blære, nyrer, testikler, prostata og mage, røntgenbilde av rygg, blodprøve PSA (prostata) og alt var ok. Plagene ble bare verre og verre og til slutt tok jeg for sikkerhets skyld og på eget initiativ en 10 dagers bredspektret antibiotikakur beregnet på urinveisinfeksjon og underlivsplager (en kur jeg har hatt liggende), som heller ikke hadde særlig virkning mens den pågikk. Dette var kanskje ubetenksomt og dumt, men jeg viste ikke min arme råd, da legen sa han ikke ante hva det var eller foreslo noe alternativ. Nå er smerten ved vannlating borte, men jeg har fortsatt ulmende følelse inni bekkenet, samt stikkende smerter fra roten av penis og opp til navlen, og fortsatt hyppig vannlating og "trykk" i nyrene både dag og natt. Hvis jeg strekker meg er smerten ekstra sterk og derfor unngår jeg det. Har hatt metallsmak i munnen i over ett år, noe legen har tatt diverse blodprøver for uten å finne svar. Har også fått konstatert av legen at jeg har betennelse i tarmsystemet, uten at dette har blitt gjort noe med. Har også en ubehandlet lyskebrokk på høyre side, som er vond enkelte ganger. Lurer på om noe av dette kan settes i forbindelse med urinveisplagene - det plager meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det?

Svar

Hei.

Dette er ikke enkelt. Du har altså en ulmende følelse inni bekkenet, samt stikkende smerte fra roten av penis og opp til navlen, hyppig vannlating m.v. Og du har fått konstatert en "betennelse i tarmsystemet", men jeg vet ikke noe mer om hva slags betennelse dette er, eller omfanget av den, så det er vel en teoretisk mulighet at det kan være dette som du kjenner "nedi magen", eller ihvertfall at det kanskje kan forklare noe av plagene dine. Det er jo tross alt det eneste patologiske som har blitt funnet, så det er mulig det må nøstes i videre. Ta det opp med legen din, inkl om det er noe du skal ha behandling for.
Det er også mulig at dine tilsynelatende urinveisplager må utredes med CT med kontrast, evt MR av magen inkl nyrene, siden du tross alt har en ganske så uavklart smertesituasjon her.
Diskuter det videre med legen din. Jeg ønsker deg lykke til og håper du får hjelp her.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-