Tisser så ofte!

Spørsmål

Problemer med at jeg ofte må tisse.Kan stå opp flere ganger om natta å må på do.Selv om jeg akkurat har vært å tisset kjenner jeg etter 5 min at jeg må like my på do igjen.Har vært sånn i noen mnd nå.Har ingen vannavlatning,men det er ubehagelig å fly på doen hele tide. Hva Feiler meg?

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du skriver ikke hvor mye du drikker. Drikker du mye, tisser du mye. Imidlertid kan det være andre årsaker til plagene dine. Det er kanskje slik at du ikke får tømt blæren ordentlig hver gang du tisser, dette kan komme av medfødte anatomiske forhold ved lukkemuskelen og bekkenbunnen. Resturin kan påvises ved hjelp av ultralyd.

Dessuten kan sykdommer som forstyrrer hormonsystemet, f.eks. diabetes/sukkersyke føre til økt vannlating, dette kan en allmennlege sjekke via en blodprøve.

TIl slutt bør jeg vel nevne at slike plager kan være tegn på en urinveisinfeksjon, men da med litt kortere og akutt varighet enn det du beskriver.

Jeg synes du skal snakke med legen din om dette. Før legebesøket kan det være fornuftig å skrive ned væskeinntaket og antall dobesøk i noen dager for å se om det kan være sammenhenger.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn