Tilbakevendende urinveisinfeksjoner

Spørsmål

Hei.
Jeg er litt i villrede. Og føler at jeg ikke får tilstrekkelig hjelp med mine stadig tilbakevendende plager i underlivet/urinveiene. Så jeg ønsker råd/veiledning.
Journalen min er lengre enn et vondt år. Det startet da jeg var rundt 15 år, med urinveisinfeksjon. Som vender tilbake, gang på gang. Enkelte ganger så ofte som 1-2 ganger i mnd. Så kan jeg ha gode perioder med opphold på et par-tre mnd. Dette er voldsomt ødeleggende for livskvaliteten min. Da mye har blitt spolert fordi jeg har vondt og helst vil ligge hjemme. Det går også utover jobben.
Jeg har gått mye på Selexid/Penomax, og andre diverse medisiner. Også er det et par jeg overholdet ikke tåler. (Allergi) Legene har gitt meg resepter på flere ganger, så jeg slipper legetime hver gang jeg får infeksjon. Det har hjulpet meg mye. Tranebær og appelsinjuice har vært min beste venn. Jeg ble ikke henvist til urolog før i fjor en gang. Men han kunne ikke påvise noen ting. Han tittet med kamera opp i blæra, men alt så fint ut. Og han hadde ingen forklaring på mine plager, bare at jeg var kronisk plaget uten å gjøre noe med det. Jeg måtte lære meg å leve med det. Også fikk jeg Hiprex for å surgjøre urinen. That's it.
For 1 mnd siden ca fikk jeg plager igjen, og Penomaxen funket ikke. Og urinprøven viste ikke infeksjon men 3+ på blod. Og ikke fikk jeg noe hjelp på legekontoret. Ett par dager etter jeg kontaktet legekontoret uten å få hjelp, begynte jeg å blø friskt blod fra urinrøret, selv om jeg ikke var på do. Måtte gå med innlegg for å ikke grise til klærne. Det svei og var veldig ubehagelig/vondt. Ringte inn på nytt og fikk Doksycklin HEXAL, og plagene gav seg etter 2-3 dager. Vet ennå ikke hva det kom av? Er generelt plaget med magevondt, forstoppet til tider. Har også tatt unormale celleprøver, ekstreme menstruasjons smerter. Listen er lang. Har sluttet med p-piller, følte smertene ble mindre uten dem.

Råd?

Svar

Hei.

Du plages av tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Det du bør gjøre, er følgende:

1) Be om at urin alltid sendes til dyrkning, når du får en infeksjon, slik at det blir kontrollert at du faktisk får korrekt / virksomt antibiotika.
2) Lever inn urin en uke eller to etter avsluttet kur for å se at du er blitt helt frisk / kvitt bakterien. Dette bør også sendes til dyrkning, ikke kun stixes.
3) Bli henvist til gynekolog for å se etter evt gynekologisk sykdom som bakenforliggende årsak
4) Få sjekket om du kan ha nyrestein, f.eks. i form av en ultralyd av nyrer og urinveier.
5) Sørg alltid for å urinere etter samleie, hold deg varm på beina, drikk rikelig.
6) Prøv forebyggende behandling i form av 1 teskje c-vitaminpulver / askorbinsyre (=5000 mg) daglig, utrørt i juice e.l. Dette må brukes fast, over tid.

Det du spør om her, er imidlertid om hva årsaken kan ha vært, til blødningen fra urinrøret, som du fikk Doksycyclin for.
For det første vil du få klart svar fra legen din, om du spør, for det vil stå klart i journalen en diagnose som årsak til at man gav deg antibiotika. Men jeg tenker følgende: når antibiotika virket, så var det en infeksjon. Det at du har gjentatte urinveisinfeksjoner, og så blødde fra urinrøret og du kjente svie, tyder i retning av en kraftig urinveisinfeksjon. Hør med legen din om ikke dette stemmer.

Lykke til med oppfølgingen videre av dette, følg rådene ovenfor.