Syk og tørst

Spørsmål

Hei.
Sist uke var jeg hos legen min fordi jeg hadde blod i urinen, og jeg tok en urinprøve, og fikk vite at jeg hadde hvite blodlegemer i urinen, og at dette nok skyldtes en urinveisinfeksjon.Hadde ikke lagt merke til noe sviing eller hyppigere vannlating, heller ingen andre symptomer på at jeg kunne være syk. Legen dunket meg i ryggen, og jeg fikk vondt på venstre side.
Fikk penicilin.

Nå, en uke etter, har jeg følt meg svært dårlig, jeg er trøtt,kvalm,får feber i hytt og pine,sover veldig mye,har dårlig matlyst,og er svært tørst hele tiden. Jeg har ikke blod i urinen lengre.Er blek, og øynene er blanke.Har veldig vondt i venstre side av ryggen.
Jeg får kulde-anfall, helt plutselig, og det er umulig å få varmen i meg igjen.

Har slitt en del med halsbetennelser de siste årene, og står i kø for å få fjernet mandlene, men jeg har ikke halsbetennelse nå.

Håper så gjerne på svar.

Medisiner: imigran

Kvinne, 20 år

Svar

Hei!

Jeg synes sykehistorien din er suspekt på at det er en urinveisinfeksjon som har blusset opp igjen. Kuldeanfall, feber som kommer og går, nylig gjennomgått en urinveisinfeksjon og vondt i venstre side av ryggen synes jeg er suspekt på en nyrebekkenbetennelse på venstre side. Dette må du få undersøkt hos legen din (hvis du ikke allerede har gjort det).

Sannsynligvis må du ha en ny antibiotikakur.