Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svie i urinrøret ved vannlating

Spørsmål

Hei! I går natt fikk jeg veldig ubehag/svie i noe som kjennes ut som ytterst på urinrøret. Det svei også litt etter jeg tisset. Ubehaget gikk over i løpet av dagen, men kom tilbake nå i morges. Har hatt mye blærekatarr før og dette kjennes ikke ut som det. Fant ikke noe tydelig svar på nett om hva jeg burde gjøre eller hva det er. Har nettopp testet negativt for kjønnssykdommer, og har fast partner. Hva tror du dette er og hva bør jeg gjøre?

Kvinne 24
Svar

Hei.


Det overhengende mest sannsynlige her, er en urinveisinfeksjon eller urinrørskatarr. Du sier at det ikke lignet det du har kjent tidligere når du har hatt det, men det er egentlig ikke noe "bevis" for at det ikke er det, for det behøver ikke å arte seg likt fra gang til gang. Og i tillegg er det slik at man kan ha et snev av urinveisinfeksjon uten at det slår ut i full blomst, fordi kroppens immunforsvar tar hånd om det, kanskje kombinert med rikelig med drikke og vannlating.

Jeg synes helt klart at dersom dette ikke gir seg, så må du ta med en morgenurinprøve til lege for å se om det er urinveisinfeksjon. Så til dette med kjønnssykdommer: Det er bra at du nylig har testet negativt for dette, men siden symptomene har kommet etter at du ble testet, så er det nok riktig å teste for dette igjen, om plagene vedvarer. Det er spesielt viktig fordi du er i en aldersgruppe hvor klamydia er særdeles vanlig. Husk at en kan ha dette uten å vite om det også, det gjelder både deg og din partner.

Dette er igrunnen det eneste man kan mistenke ut fra det du forteller her. Ha det bra.