Har du spørsmül til legen?

Doctor photo

Har du spørsmül til legen?

Skriv anonymt til en av vüre spesialister og fü svar innen Ên eller tre dager. Send spørsmül nü!

Rester etter nyrestein? Store smerter

Spørsmül

Hei 😊jeg er en kvinne, 54 år. Jeg plages ofte med UVI. Og får antibiotika for. I begynnelsen av februar i år fikk jeg det igjen. Fikk antibiotika, ble bra. Ny kur etter en knapp uke. Ble bra, ny kur etter 3 dager ble bra. Den fjerde kuren ble også startet uten at det vistes noe på prøven men jeg hadde enorm svie. 2 dager etter siste kuren fikk jeg enorme smerter, dro til legen, hadde så vondt at jeg klarte ikke å gå.

Ble sendt på røntgen, var mistanke om nyrestein men det vistes ingenting. Hadde blod og protein +3 på begge. De antydet at det kunne være rester etter nyrestein. Hjem med voltaren og nobligan. Hjalp lite 🙄ny tur til legen, kontroll nyreprøver og urinprøve, vistes ikke blod og protein nå. Men store smerter, legen sa det kunne være rester av nyrestein som var på tur ut og det kunne gjøre vondt.

Fikk enda mere smerter og min mann ringte 113, ble satt over til legen og han ordnet Ketogan til meg, som jeg nå har måttet ta pga. Enormt, store smerter😰 lurer virkelig på om det er nyrestein rester?

Kvinne 54
Svar

Hei.

Det er godt mulig at dette handler om nyrestein, men dessverre har jeg ingen mulighet her over nett til ü hverken avkrefte eller bekrefte en slik diagnose. Det mü du til bildeundersøkelser for ü fü gjort, f.eks. CT med kontrast av nyrer og urinveier. Det mü du ta opp med fastlegen din, om ikke dette gür helt over. Hvis man tisser ut en urinstein, noe som ofte er tilfelle, vil problemet vÌre helt over, sü det er jo ogsü en mulighet her.

Uansett bør du ha lav terskel for ü oppsøke lege om du püny für svÌrt sterke smerter, sü klart. Ketogan som du fikk, er forøvrig korrekt medisin mot nyresteinssmerter. Det samme vil injeksjon med Voltaren vÌre, noe du kan fü hos fastlege eller legevakt, om nødvendig.

Jeg hüper dette gür fort over, og ønsker deg god bedring.