Resistente urinveisbakterier?

Spørsmål

Har i avisene i det siste lest om den resistente E-coli bakterien fra utlandet som forårsaker urinveisinfeksjon, og kom til å tenke på min situasjon.
I syden i fjor fikk jeg min første UVI og har siden da hatt det utallige ganger. På det værste opp til 4 ganger på en måned. Har også hatt nyrebekken betennelse. Jeg har alle gangene unntatt to prøvd å behandle meg selv med å drikke mye vann, appelsinjuice, kjerringrokkte, C-vitaminer, tisse mye og ta tranebærkapsler. Da har det gått over i løpet av en uke, men raskt kommet tilbake. To ganger har jeg gått på Selexid (med en ukes mellomrom) i totalt tre uker. Nå har jeg fått Hiprex som jeg bruker hele tiden, men jeg får fortsatt infeksjoner, og først etter at jeg begynte med 2 tranebærkapsler hver dag har de konstante symptomene som jeg har hver dag gitt seg, og jeg har nå gått tre uker uten infeksjon :)
Det jeg lurer på er om jeg kan ha snappet opp resistent E-coli i syden? Legen har sendt prøver til dyrkning, men jeg fikk aldri svar på hva det var siden jeg fikk medisin med en gang.
Vil disse bakteriene forsvinne noen gang? Mitt sosiale liv er amputert etter at jeg fikk disse plagene, humøret er dårlig og jeg er blitt ganske deppa.
Får man tranebær på blåresept? Det er jo ganske dyrt (3,30 pr tablett).

Takker for svar:)

Sykdommer: Residiverende urinveisinfeksjon
Medisiner: Hiprex

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg!

Ja, jeg skjønner godt at du er lei av gjentatte urinveisinfeksjoner. Hvis det er tatt dyrkningsprøve av urinen før du begynte med antibiotika, vil det stå på svaret om bakteriene er motstandsdyktige mot visse antibiotika-typer. Motstandsdyktigheten (resistensen) er gradert fra 1 til 4, der 1 betyr helt følsom og 4 helt resistent.

Siden infeksjonene stadig kommer tilbake, kan det være lurt å dyrke en ny prøve. Da får du svar på det du lurer om.

Tranebær fås ikke på blå resept.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn